>- Αισιόδοξος ο κ. Κοτρωνιάς αλλά από την ζωγραφιά μιας εφημερίδας

Posted on 29 Φεβρουαρίου 2008


>Την ψευδαίσθηση μιας δήθεν επιτυχίας που από μόνη της ομολογεί την αποτυχία προσπάθησε να καταθέσει ο δήμαρχος Λαμίας κ. Γιώργος Κοτρωνιάς με δηλώσεις του για το Χωροταξικό σχέδιο. Απέφυγε να σχολιάσει όσα περιλαμβάνονται μέσα στο χωροταξικό σχέδιο και προτίμησε να αναδείξει έναν χάρτη που δεν έγινε με βάση τις δηλώσεις κάποιου από τους πολιτικά υπεύθυνους αλλά από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.
Προσπάθησε ο Δήμαρχος Λαμίας να αναδείξει την εικόνα ότι κάτι κινείται στην περιοχή θέλοντας να δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας. Δεν μπήκε καν στον κόπο να σχολιάσει το ρόλο της «παραδουλεύτρας» που έχει δώσει ο κ. Σουφλιάς στην πόλη που υπηρετεί ούτε τον άγγιξε το γεγονός ότι έχουν αφαιρεθεί Θερμοπύλες η Αλαμάνα και ο Γοργοπόταμος από τις σημαντικές ιστορικές αναφορές.
Βιάστηκε ωστόσο – ξεχνώντας βασικά πράγματα- να αναδείξει την Στερεά Ελλάδα ως διευρυμένη Περιφέρεια όπως γράφουν τα λίγα εικοσιτετράωρα είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο.
Δεν το έκανε τυχαία ο κ. Κοτρωνιάς. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν έμπαινε στην ουσία και το περιεχόμενο του Χωροταξικού δεν θα έχει λόγο να δικαιολογήσει την κυβέρνηση που τον στηρίζει. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο δείχνει να αγνοεί ότι η διοικητική διαίρεση δεν εξαρτάται μόνο από τα κυκλάκια που κάνει ο κ. Σουφλιάς αλλά κυρίως από το εκλογικό σύστημα και τον τρόπο εκλογής των βουλευτών, τις ντιρεκτίβες από την Ε.Ε. στα πλαίσια της οποίας θα πρέπει να προσαρμοστεί, τους 151+1 βουλευτές, τις αντιδράσεις -όχι απαραίτητα από την Κεντρική Ελλάδα- τα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν από τα νέα σχήματα και την πολιτική διάθεση της κυβέρνησης για τα πιθανά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά των Περιφερειών. Το θέμα δηλαδή της διοικητικής διαίρεσης δεν είναι μόνο χωροταξικό θέμα αλλά είναι εξόχως πολιτικό και οικονομικό θέμα.
Επομένως βιάστηκε αρκετά ο δήμαρχος Λαμίας κ. Κοτρωνιάς βασιζόμενος σε μία ζωγραφιά εφημερίδας που αποτυπώνει ένα από τα πολλά σενάρια που υπάρχουν να αποδείξει ότι κάτι αποδίδει παραπάνω αυτό το πήγαινε έλα στην Αθήνα.