>- … κοίτα ποιός μιλάει

Posted on 1 Μαρτίου 2008


>Aπο την πρώτη μέρα που βγήκαμε στο internet δηλώσαμε οτι δεν έχουμε την πρόθεση να αντιπαρατεθούμε με επαγγελματίες δημοσιογράφους και MME «που βγάζουν το ψωμί τους» από το επάγγελμα που εξασκούν. Δηλώσαμε οτι δεν είμαστε επαγγελματίες ΜΜΕδες και το μόνο που θέλουμε είναι να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά της περιοχής μας, με τη βοήθεια του απλού πολίτη που έχει αποκλειστεί απο τα κέντρα εξουσίας, να προβάλουμε τις απόψεις του και τις ιδέες του. Να ελέγξουμε μαζί την εξουσία που ενεργεί αυταρχικά και τις περισσότερες φορές ερήμην των απλών πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στα «μέσα». Να εκφράσουμε το παράπονό τους.
Κατορθώσαμε να κάνουμε θόρυβο. Οι επισκέψεις στο blog του LamiaNews πολλαπλασιάζονται ημέρα με την ημέρα. Συμπατριώτες μας, απ’ όλο τον κόσμο επισκέπτονται καθημερινά το blog. Στέλνουν τα μηνύματά τους και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε.
Η εποχή, δυστυχώς που διαλέξαμε για την ανάρτηση του blog του LamiaNews στο internet αποδείχτηκε μάλλον σκληρή και ακατάλληλη αφού τα blogs δέχονται επίθεση απο παντού κι’ απ’ όλους. Εμείς παρόλα αυτά, δεν πήραμε θέση σ΄αυτή τη διαμάχη. Περιμέναμε και θα περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία με τα blogs. Δημοσιεύσαμε και θα δημοσιεύουμε και τα υπέρ και τα κατά των blogs για να σας δώσουμε την ευκαιρία να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα.

Η αλήθεια είναι οτι στην αρχή, θέλοντας να δώσουμε πλήρη ελευθερία αφήσαμε ανεξέλεγκτα τα σχόλιά σας. Δυστυχώς όμως οι αναγνώστες μας δεν ήταν έτοιμοι (λίγοι ευτυχώς) να λειτουργήσουν με απόλυτες δημοκρατικές ελευθερίες έκφρασης. Είμασταν τότε οι πρώτοι που μιλήσαμε για τη «δικτατορία των ανωνύμων», σε σχόλιο αναγνώστη μας και πολύ πρίν βγούν όλα αυτά στην επιφάνεια με τα blogs. Βλέπουμε καθημερινά στα blogs, στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις να μιλανε για κανόνες δεοντολογίας, ηθικής και άλλους ανεφάρμοστους κανόνες και κώδικες που πρέπει να θεσπιστούν ή να λάβει η κυβέρνηση.

Εμείς πιστεύουμε οτι «τους κανόνες και την ηθική την κουβαλάει ο καθένας μέσα του». Μ΄αυτή μεγάλωσε και μ’ αυτή ζεί και θα ζεί.
Δεν χρειαζόμαστε ούτε κανόνες, ούτε κώδικες δεοντολογίας και το έχουμε αποδείξει.

Σε λίγες ημέρες κλείνουμε σχεδόν δύο μήνες και δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς (ούτε την ομάδα του LamiaNews, ούτε τους αναγνώστες του) για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αν παρόλα αυτά κάποιος νομίζει οτι τον αδικήσαμε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και αν πράγματι διαπιστώσουμε απο τα επιχειρήματά του οτι τον έχουμε αδικήσει δεν έχουμε πρόβλημα να επανορθώσουμε και να ζητήσουμε και δημόσια, συγγνώμη. Ευτυχώς για όλους μας δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Αυτό το αφήνουμε στους «ειδικούς και επαγγελματίες» του είδους. Εξάλλου δεν ήταν λίγες οι φορές που απαντήσαμε σε email δημοσίων προσώπων που νόμιζαν οτι θίγονταν παραθέτοντας στοιχεία πολύ περισσότερα απ’ όσα βγάλαμε στο blog. Δεν χρειάζεται κάποιος και πολύ νοημοσύνη για να καταλάβει οτι δεν κάνει για τη «δουλειά» που τον επέλεξαν ή οτι μπορεί να τον θίγει δεν απέχει απο την πραγματική αλήθεια.
Ας έρθουμε όμως στην αιτία που προκάλεσε αυτό το άρθρο μας.
Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του ραδιο-φονικού σταθμού της Λαμίας FM1 ένα δημοσίευμα που εμείς αναρτήσαμε πολύ πριν ο αξιότιμος κύριος Έλληνας το αναρτήσει στο site του (κι’ εδώ δεύτερος ήρθε αλλά μόνο στη δημοσίευση γιατί αυτός ήταν που μας το έστειλε, πιστεύοντας οτι δεν θα το δημοσιεύσουμε). Το κείμενο αυτό στάλθηκε στο πασίγνωστο, μετά τα όσα συνέβησαν και συνεχίζουν δυστυχώς να συμβαίνουν, blog του press-gr ως απάντηση στο σχόλιο της φοιτήτριας Αλεξίας Καψαμπέλη (την οποία κι’ αυτή δημοσιεύσαμε) απο τον Παναγιώτη Μπαζιωτόπουλο (ξαναδείτε εδώ και τα δύο σχόλια).
Ο τίτλος του σχολίου του αξότιμου κυρίου Έλληνα γράφει:
ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΟΥΣ,ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΩΝ BLOGS!
και στη συνέχεια παραθέτει «κουτσουρεμένο» το σχόλιο του Παν. Μπαζιωτόπουλου (δυστυχώς δημοσιεύει ή λέει όπως πάντα οτι τον βολεύει, παλιά μου τέχνη κόσκινο) και κλείνει το δημοσίευμα:
Αφιερώνεται στους ντόπιους «κουκουλοφόρους» BLOGERS!
και στο site του δημοσιεύει κι’ τη φωτογραφία που βλέπετε δίπλα.Κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο διαπιστώσαμε οτι κάποιοι κακόβουλοι «αναγνώστες», δεν δίστασαν να κατηγορήσουν ακόμη και τον εαυτό τους προκειμένου να μας προβοκάρουν και να μας βάλουν «φίμωτρο» και φυσικά να τους «αδειάσουμε τη γωνιά». Φοβήθηκαν και συνεχίζουν να φοβούνται την αλήθεια. Δεν τους έφτανε ούτε το ραδιόφωνο τους, ούτε η εφημερίδα τους. Ήθελαν και αυτό το χώρο δικό τους. Δυστυχώς τους χαλάσαμε τα σχέδια. Προσπάθησαν να μας πολεμήσουν με τον ίδιο τρόπο, κάνοντας δηλαδή το δικό τους blog. Αφού είδαν οτι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με το blog τους, τα παράτησαν και άρχισαν άλλου είδους επιθέσεις, διαδίδοντας ψέμματα απο το ποιοί είμαστε μέχρι το δημοσίευμα που προκάλεσε αυτή την παρέμβαση. Εδώ όμως είμαστε για να λέμε αλήθειες και να ακούμε αλήθειες. Δεν μας πειράζει η αλήθεια, ακόμη και αν αυτή είναι σε βάρος μας αλλά τα ψέμματα και η «βλαχοπονηριά» αξιότιμε κύριε Έλληνα. Και θα τα πολεμήσουμε με κάθε μέσο. Εξάλλου στην κορυφή του LamiaNews αναφέρουμε οτι δεχόμαστε τα πάντα, ακόμα και να μας καταγγέλετε.
Ας περάσουμε όμως στις αλήθειες. Ο αξιότιμος κύριος Έλληνας, γνωστός ραδιο-φωνατζής της Λαμίας όταν διαπίστωσε οτι απο το ραδιόφωνό του δεν μπορεί να μας πολεμήσει, άνοιξε κι’ αυτός δεκαπέντε περίπου ημέρες αργότερα απο το LamiaNews, το δικό του blog, το lamianew που διέφερε απ’ αυτό που διαβάζετε τώρα κατα ένα γράμμα, το s δηλαδή. Άρχισε να δημοσιεύει κείμενα απο το δικό μας blog και στη συνέχεια να τα σχολιάζει μόνος του. Έλεγε οτι του τα έστειλαν με email αλλά πουθενά στο blog του δεν υπήρχε το email του. Πως μπορεί κάποιος να στέλνει email σε κάποιον χωρίς να γνωρίζει την ηλεκτρονική του διεύθυνση μόνο ο αξιότιμος κύριος Έλληνας μπορεί να μας το εξηγήσει. Εκτός βέβαια αν ο ίδιος είναι και ο γράφων και ο σχολιαστής. Έτσι δεν είναι αξιότιμε κύριε Έλληνα; Και δεν έφτανε αυτό, έγραφε και μόνος του, σχόλια του τύπου «… έγραψα τα σχόλιά μου στο LamiaNews αλλά τα σβήνουν και δεν τα δημοσιεύουν…». Τότε τον καταγγείλαμε μέσα απο το LamiaNews για το «πονηρό» blog αλλά αυτός οχι μόνο δεν κατάλαβε οτι τον καταγγείλαμε σαν προβοκάτορα αλλά μας ευχαρίστησε κιόλας για τη δημοσιότητα που του δώσαμε.

Τώρα μας στέλνει διάφορα κείμενα (όπως αυτό με τον κ. Μπαζιωτόπουλο) στα οποία συμπληρώνει τα δικά του σχόλια και με τα οποία δήθεν μας προκαλεί. Αλλά εμείς τα δημοσιεύουμε όπως μας τα στέλνει. Δυστυχώς ο αξιότιμος κύριος Έλληνας διαθέτει την ίδια συγκεκριμένη ip και εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει όταν όλα έρχονται απο την ίδια ip ποιός τα στέλνει. Στη συνέχεια παραποιεί τα κείμενα και τα λέει απο το ραδιόφωνό του ή τα γράφει στο site του.

…Κοίτα ποιός μιλάει.

Αυτός που τόσα χρόνια στο ραδιόφωνό του δεν έχει βγεί να πεί τίποτα με το όνομά του και να αναλάβει τις ευθύνες του. Όλο μας «…λένε» ή «…μας καταγγέλουν», λέει στις εκπομπές του γιατί γνωρίζει οτι αυτό δεν διώκεται. Μια φορά την πάτησε κι’ απο τότε προσέχει και στον ύπνο του.

Επανέρχομαι στα καθ’ ημάς. Κάποια βραδυά που δεν είχε ύπνο διαπίστωσε οτι δεν μπορούσε να συντηρήσει το blog του (εξάλλου το γράψιμο, ποτέ δεν ήταν το δυνατό του σημείο) και το έκλεισε, όπως πιθανά να έκλεισε και κάποιο άλλο πριν απ’ αυτό και για το οποίο μας κατηγόρησε σε ανώνυμο σχόλιο του πριν απο μερικές ημέρες. Εξάλλου πως θα μπορούσε να γράψει όλα τα παραπάνω αν κι’ αυτός διέθετε το δικό του blog;
Άρχισε λοιπόν τώρα τις επιθέσεις του. Κάνει κάτι εξάλλου που το γνωρίζει πολύ καλά εδώ και χρόνια.
Έδώ είμαστε όμως αξιότιμε κύριε Έλληνα κι’ εδώ θα μείνουμε (όπως ήταν το πρώτο σχόλιο, που καταθέσαμε στο LamiaNews όταν ανεβήκαμε στο internet), να πολεμήσουμε τα ψέμματα, την συκοφαντία και τη λάσπη. ΄Εμας δεν μας αγγίζουν ούτε τα ψέμματα που διαδίδετε για το ποιοί είμαστε ούτε οι «πονηριές» σας. Είμαστε εδώ με τη βοήθεια των πολλών και απλών πολιτών να σας ξεσκεπάσουμε κι’ εσάς και όλους όσους επιβουλεύονται τις προσωπικές μας ελευθερίες και ανησυχίες. Και να είστε σίγουρος οτι ημέρα με την ημέρα η ομάδα του LamiaNews θα μεγαλώνει και θα σας ελέγχει. Και εσάς και τους ομοίους σας. Θα κάνετε πολύ καιρό να ξανακοιμηθείτε ήρεμα αξιότιμε κύριε Έλληνα.
Το μόνο που μπορείτε πλέον να κάνετε είναι να κάνετε οτι έκανε και ο συνάδελφός σας δημοσιογράφος κύριος Βασίλης Χιώτης του Βήματος, να μας καταγγείλετε για εκβιασμό, αλλά να προσέξετε να μη κάνετε κι’ εσείς το ίδιο λάθος. Ο κύριος Βασίλης Χιώτης είπε οτι έλαβε ένα email που του ζητούσε χρήματα.
Αντιγράφω κι’ εγώ απο τον πιτσιρίκο για να σας προστατεύσω:
» … Όπως παρατήρησαν εύστοχα πολλοί αναγνώστες του μπλογκ, ο Βασίλης Χιώτης έχει κάνει μια –μόνο μια;- γκάφα. Γράφει στο εκπληκτικό άρθρο του:

«Δεν απάντησα στο μήνυμα, θεωρώντας αρχικώς ότι πρόκειται για φάρσα. Αργότερα την ίδια ημέρα, όμως, έλαβα ένα δεύτερο μήνυμα από τον ίδιο αποστολέα». Αργότερα την ίδια μέρα, Βασίλη; Μα τα δυο μέιλ –όπως βλέπουν όλοι– στάλθηκαν με διαφορά τριών λεπτών! Αχ Βασίλη, μαντάρα τα έκανες. Πολύ τσαπατσουλιά, ρε παιδάκι μου.»

Δυστυχώς όμως αξιότιμε κύριε Έλληνα ούτε κι’ εσείς έχετε ελπίδες αν κάνετε τόσα λάθη…

Οι ντόπιοι κουκουλοφόροι του LamiaNews σας εύχονται καληνύχτα για πάντα και καλό μήνα.

Υ.Γ.1: Την κουκούλα, σας τη επιστρέφουμε γιατί είστε ο πρώτος διδάξας και δεν θα θέλαμε να σας τη στερήσουμε…


Υ.Γ.2: Ευχόμαστε να καταλάβετε κάποια στιγμή, το βάρος που φέρετε του επωνύμου σας και να μην αναγκάσετε χιλιάδες συμπολίτες μας να αλλάξουν υπηκοότητα.

Posted in: Uncategorized