>- Παρατράγουδα στην τελετή (τ)αφής στην Ολυμπία

Posted on 24 Μαρτίου 2008


>πηγή: in.gr

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου άρχισε με την Αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Η τελετή έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του προέδρου της ΔΟΕ, του πρωθυπουργού, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και άλλων επισήμων. Πρωθιέρεια η Μαρία Ναυπλιώτου και πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Επεισόδιο από διαδηλωτές στη διάρκεια της τελετής της Αφής της Φλόγας
Ζευγάρι διαδηλωτών προσπάθησε να διακόψει την ομιλία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής «Πεκίνο 2008», Λιου Τσι με συνθήματα υπέρ του Θιβέτ, ενώ στα χέρια του κρατούσε μία μαύρη σημαία με τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, συνέχισε την ομιλία του, υψώνοντας μάλιστα τον τόνο της φωνής του, ενώ οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους διαδηλωτές, πριν πάρει έκταση το επεισόδιο.

Η κινεζική τηλεόραση διέκοψε την αναμετάδοση
Η αναμετάδοση της τελετής αφής της φλόγας διακόπηκε από την κινεζική τηλεόραση για μερικά δευτερόλεπτα, χωρίς εξήγηση, λίγο μετά την έναρξη της ομιλίας του Λιου Τσι και όταν έγινε το παραπάνω επεισόδιο με τους διαδηλωτές. Στο διάστημα αυτό, η κινεζική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες αρχείου από την Ολυμπία και την αφή της ολυμπιακής φλόγας.

http://www.youtube.com/get_player

Την ώρα που ομιλούσε ο Πρόεδρος της κινεζικής ολυμπιακής επιτροπής ένας διαδηλωτής πετάχτηκε πίσω του προσπαθώντας να ανοίξει ένα πανό. Αστυνομικοί έπεσαν πάνω του και τον απομάκρυναν. Ηταν μια διαμαρτυρία για τα πολεμικά γεγονότα στο Θιβέτ και για την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων. Πάντως η ΕΡΤ απέσυρε ταχύτατα την κάμερα για να μην γίνει γνωστή η διαμαρτυρία όπως είδατε παραπάνω στο video.

Posted in: Uncategorized