>Τα διόδια και η κοροϊδία

Posted on 7 Απριλίου 2008


>

Τόση κοροϊδία πια; αναρωτιέται ο Χρ. Αλεξανδρής μέσα από την φθιωτική εφημερίδα Λαμιακός Τύπος

«Σε κοροϊδία του Φθιωτικού λαού εξελίσσεται όλη αυτή η ιστορία με τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο του ΠΑΘΕ. Όταν πριν τρία χρόνια είχε αναδειχθεί το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της Νομαρχιακής παράταξης της μειοψηφίας Ανδρέα Ξάνθη, θυμάμαι ότι είχαν δοθεί καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις ακόμη και από τον Νομάρχη Αθ. Χειμάρα, στην κατεύθυνση ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούμε γιατί διόδια θα πληρώνουν μόνο όσοι χρησιμοποιούν τον κλειστό αυτοκινητόδρομο, ενώ οι κάτοικοι της Φθιώτιδας θα χρησιμοποιούν για τις ενδονομαρχιακές μετακινήσεις τους ένα πλήρες παράπλευρο οδικό δίκτυο, το οποίο θα κατασκευαζόταν παράλληλα με τα μεγάλα έργα στο πέταλο. Τις ίδιες περίπου υποσχέσεις είχε δώσει πέρυσι το καλοκαίρι και ο γ.γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κατσιγιάννης επιθεωρώντας τα έργα στο πέταλο του Μαλιακού. Μην ανησυχείτε είχε πει στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου (δείτε εδώ την ανακοίνωση), δεν πρόκειται να λειτουργήσουν διόδια πριν ολοκληρωθούν και παραδοθούν όλα τα έργα που κατασκευάζονται.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα θα μπορούσα να σχολιάσει κάθε πολίτης σήμερα, αφού από τις δεσμεύσεις που με μεγάλη ευκολία αναλαμβάνουν τα κυβερνητικά στελέχη, στο τέλος δεν ισχύει τίποτα. Οι εταιρείες που έχουν την εκμετάλλευση του εθνικού δικτύου αύξησαν τον αριθμό των διοδίων και τις τιμές πριν ακόμη ολοκληρωθούν τα έργα (έχουν παραδοθεί 40 χλμ., ενώ απομένουν να κατασκευαστούν άλλα 60) και πριν κατασκευαστεί το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Σε πολλά σημεία μάλιστα τα έργα για την κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου έχουν σταματήσει και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα συνεχιστούν και πότε θα παραδοθούν.
Τόση κοροϊδία πια;»
—————
Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα της Φθιώτιδας «ΣΕΝΤΡΑ» μεταξύ άλλων σε άρθρο με τίτλο «Έτσι μας φόρεσε το καπέλο», γράφει:
«…στη Λάρισα μεταφέρει τα διόδια των Τεμπών και κάνει ειδικές ρυθμίσεις για το τμήμα βόρεια της Λάρισας σε ότι αφορά τα τιμολόγια. Στη Λαμία εκτός του ότι μετακινούνται τα διόδια της Τραγάνας στο Λογγό για να πιάσει και τις εσωτερικές μετακινήσεις εντός νομού και επομένως να αυξήσει το κόστος κίνησης των κατοίκων της Φθιώτιδας βάζει καπέλο από 80 έως 700 δρχ. για καθέναν που θα ήθελε να ξεκινήσει από το σπίτι του και να φτάσει στην πρωτεύουσα του νομού αλλά και να επιστρέψει πίσω. Την ίδια στιγμή αποφεύγει να μετακινήσει λίγα χιλιόμετρα τα διόδια της Πελασγίας υποτιμώντας με αυτό τον τρόπο τους κατοίκους της περιοχής, σε αντίθεση με τη διευκόλυνση που παρέχει σ’ αυτούς που φτάνουν μέχρι τη Λάρισα ή κινούνται μέσα στο νομό Λάρισας.»
και καταλήγει «…πρόκειται ουσιαστικά για μια τιμωρία η οποία είναι άγνωστο γιατί επιβάλλεται.»

Σχετικά με το θέμα άρθρα του LamiaNews, που αποκάλυψε την κοροϊδία, εδώ και εδώ.

Advertisements
Posted in: Uncategorized