>Τώρα θα ξέρεις απο που τρώς αλλά δεν θα ξέρεις και πάλι τι τρώς !

Posted on 10 Απριλίου 2008


>

Υποχρεωτική από σήμερα η αναγραφή της χώρας προέλευσης στις αποδείξεις κρέατος (πηγή: in.gr)

Σε εφαρμογή από την Πέμπτη το μέτρο της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης του κρέατος στις αποδείξεις λιανικής. Η σχετική διαφημιστική εκστρατεία έχει σύνθημα «Ελληνικό κρέας, τώρα με απόδειξη».
Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της GPO για λογαριασμό του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων.
– Το 44,9% των Ελλήνων τρώει κρέας μία με δύο φορές την εβδομάδα, το 3,7% κάθε μέρα και το 7,2% πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. Στην έρευνα καταγράφεται ένα 1% που δηλώνει ότι απέχει από το κρέας.
– Το 59,5% των ερωτηθέντων προτιμά το μοσχαρίσιο κρέας και το 50,9% το κοτόπουλο. Χοιρινό επιλέγει το 34,3% και αιγοπρόβειο το 9,2%.
Το 89,7% των πολιτών επιλέγει ελληνικά κρέατα, το 1,2% εισαγόμενα, ενώ το 7,8% και τα δύο. Το 53,2% δηλώνει ότι προτιμά ελληνικό κρέας λόγω καλύτερης ποιότητας.
– Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (79,6%) δηλώνει ότι τα ελληνικά κρέατα έχουν καλύτερη ποιότητα. Αλλωστε αυτό είναι και το κριτήριο επιλογής κρέατος για το 74,6% των ερωτηθέντων.
– Τέλος, το 62,9% των ερωτηθέντων ισχυρίζεται ότι ελέγχει πάντοτε την προέλευση του κρέατος, ενώ το 71,2% του δείγματος δηλώνει ότι δεν έχει πέσει ποτέ θύμα απάτης.

Posted in: Uncategorized