>Γλέντι για τον Παύλο Μπακογιάννη τζούνιορ

Posted on 2 Ιουνίου 2008


>Τα βαφτίσια του Παύλου Μπακογιάννη τζούνιορ δεν αποτέλεσαν το πολιτικό γεγονός που πολλοί περίμεναν. Οσοι έφτασαν μέχρι τους Κορυσχάδες της Ευρυτανίας το μεσημέρι του Σαββάτου συγκράτησαν τη συγκινησιακή φόρτιση από την αναβίωση του ονόματος του αδικοχαμένου πολιτικού και σχολίασαν πιο πολύ τις απουσίες απ’ ό,τι τις παρουσίες των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου. Η οικογένεια Μπακογιάννη είχε διευκρινίσει βεβαίως ότι οι προσκλήσεις έφυγαν με μέτρο και με αποδέκτες –πέραν των φίλων και των συγγενών– τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής και τους «γαλάζιους» βουλευτές των όμορων νομών και φυσικά της Κρήτης. Εν τέλει, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρωθυπουργός, αφού κάποιοι προσκεκλημένοι υπουργοί ήταν δεσμευμένοι σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις (όπως οι κ.κ. Πρ. Παυλόπουλος και Γ. Βουλγαράκης), ενώ ο Β. Μεϊμαράκης επικαλέστηκε «δουλειές στην Αθήνα». Λόγω της άριστης σχέσης που διατηρούσε (κάποτε;) με την Ντόρα, η απουσία πυροδότησε νέα σενάρια για την «ψύχρα» ανάμεσά τους εξαιτίας της ΝΑΤΟϊκής άσκησης (που δεν έγινε) στον Αϊ-Στράτη. Απών και ο Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, εξαιτίας ανειλημμένης κοινωνικής υποχρέωσης επίσης.Το πολιτικό κουτσομπολιό επικεντρώθηκε στη σύνθεση του «ιδιωτικού» γλεντιού που διοργάνωσε η κ. Μπακογιάννη την παραμονή της τελετής, στο σπίτι της στους Γοργιανάδες, λίγο έξω από το Καρπενήσι. Οι λίγοι και εκλεκτοί που γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με λαϊκά και ρεμπέτικα περιορίστηκαν στην οικογένεια του κ. Κ. Καραμανλή, στο στενό πρωθυπουργικό συνεργάτη κ. Γ. Αδριανό, στην υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στους υφυπουργούς Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Γ. Βαληνάκη και Κ. Κιλτίδη, στο γραμματέα και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ.κ. Λ. Ζαγορίτη και Π. Παναγιωτόπουλο, στους δύο ευρωβουλευτές κ.κ. Γ. Γκλαβάκη και Γ. Παπαστάμκο (ο δεύτερος είχε διατελέσει υφυπουργός στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη), στη βουλευτή Αργολίδας και στενή φίλη της οικογένειας κ. Ελσα Παπαδημητρίου και στους βουλευτές κ.κ. Θ. Μπούρα (Υπολοίπου Αττικής, αλλά ευρυτανικής καταγωγής), Μ. Σαλμά (Αιτωλοακαρνανίας) και Στ. Νικηφοράκη (Χανίων, αποκαλούμενος και «alter ego» του κ. Μητσοτάκη). Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία στο «στενό» οικογενειακό γλέντι της βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ολγας Κεφαλογιάννη, αφού συνέπεσε με τις δικαστικές φουρτούνες του πατέρα της Γιάννη, κύκλοι του οποίου θεωρούν υπεύθυνο για τις εναντίον του διαρροές το περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη. Αν ληφθεί υπόψη ότι η Ντόρα είχε συνδράμει την προεκλογική καμπάνια της Ολγας τον περασμένο Σεπτέμβριο, προκύπτει ότι η νεότερη γενιά των δύο πολιτικών τζακιών πασχίζει να γεφυρώσει το χάσμα – για το κομματικό καλό και των δύο πλευρών. Οι υπόλοιποι πολιτικοί κατέφθασαν το μεσημέρι του Σαββάτου για την τελετή και το γλέντι που ακολούθησε στην πλατεία των Κορυσχάδων.

Ανάμεσά τους οι «όμοροι» βουλευτές Φθιώτιδας κ.κ. Θ. Γιαννόπουλος, Η. Καλλιώρας και Χ. Σταϊκούρας (μετά του πατρός του και διευθυντή του προεδρικού γραφείου στη Ρηγίλλης Κώστα), οι κ.κ. Λ. Αυγενάκης (Ηρακλείου), Χρ. Μαρκογιαννάκης (Χανίων), ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, οι στενοί φίλοι της οικογένειας κ.κ. Γ. Κοντογιάννης (Ηλείας), Γρ. Αποστολάτος (Λακωνίας) και ο Θεσσαλονικιός (και φίλος του Κ. Μπακογιάννη) Απ. Τζιτζικώστας. Καθυστερημένοι, λόγω φόρτου εργασίας, κατέφθασαν ο υπουργός Μεταφορών κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Ιωαννίδης – αμφότεροι φίλοι της υπουργού.
Οσο για εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, το «παρών» στα βαφτίσια έδωσαν οι κ.κ. Δ. Κοντομηνάς, Ε. Βασιλάκης, Π. Μαρινόπουλος, Δ. Καλιτσάντζης και Κ. Κωνσταντακόπουλος. (Ελεύθερος Τύπος)

Posted in: Uncategorized