>Αφαντο το φθηνό γάλα από τα ράφια την πρώτη μέρα του μποϊκοτάζ

Posted on 10 Ιουνίου 2008


>Πριν σας μεταφέρουμε το ρεπορτάζ της αγοράς θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, σχετικά με το μποϋκοτάζ για το γάλα, γιατί πολλά από τα ενημερωτικά μέσα το αποσιωπούν.
Η κίνηση ξεκίνησε από τα blogs, και συγκεκριμένα από το greek-warrior.blogspot.com , το οποίο για άγνωστους λόγους απο την Πέμπτη 5/6 «εξαφανίστηκε από το internet (λέτε, να έχει σχέση με το μποϋκοτάζ;) που έγραφε:
«Άκουγα στην τηλεόραση κάποιον κύριο απο το ΙΝΚΑ, να μιλάει σε παράθυρο τηλεοπτικού σταθμού για τις τιμές στο γάλα και σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί το ΙΝΚΑ δεν κάνει κάτι συντονίζοντας τους καταναλωτές, η απάντηση του ήταν «δεν διαθέτουμε ΜΜΕ για να ενημερώσουμε τον κοινό». Προσωπικά η απάντηση δεν με ικανοποίησε. Αλλά εδώ είμαστε. Εμείς μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Και κάνω την αρχή εγώ σήμερα περιμένοντας την ανταπόκριση αναγνωστών και bloggers. Προτείνω λοιπόν αποχή απο την αγορά γάλακτος για 3 ημέρες απο την Δευτέρα 9 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 11 Ιουνίου.

Επειδή η τιμή του γάλακτος είναι 2,69 ευρώ τα δύο λίτρα δηλαδη 916 παλιές καλές δραχμές ποσό που θεωρώ υπερβολικό.
Επειδή ανεξάρτητα των διεθνών εξελίξεων οι τιμές του όλο ανεβαίνουν και ποτέ δεν κατεβαίνουν.
Επειδή είναι είδος πρώτης ανάγκης.
Επειδή δεν θεωρώ οτι πρέπει να δουλεύω σαν σκλάβος όλη μου την ζωή για να προσφέρω στα παιδιά μου μόνο ένα ποτήρι γάλα.
Επειδή θεωρώ οτι με κοροιδεύουν.
Γι αυτό λοιπόν καλώ όλους τους αναγνώστες και bloggers σε αποχή απο την αγορά γάλακτος για τρείς μόνο ημέρες 9 με 11 Ιουνίου σαν ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας. Παρακαλώ όλα τα blogs να αναμεταδόσουν την έκκληση, και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Γιατί οι καταναλωτές πολίτες έχουν και άποψη και δυναμική και πρέπει όταν χρειάζεται να την δείχνουν.»

Χαμόγελα στις Ενώσεις για την προστασία των καταναλωτών, καθώς οι πολίτες φαίνεται να ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ του γάλακτος με τιμή άνω του 1 ευρώ το λίτρο. Την πρώτη μέρα, το φθηνό γάλα έγινε κυριολεκτικά άφαντο από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.
«Οι καταναλωτές πλέον αντιδρούν» δήλωσε ο Γιωργάκης Κωστής, πρόεδρος της καταναλωτικής οργάνωσης ΒΙΟ.ΖΩ. «Αν πριν από μερικά χρόνια καλούσαμε τους Έλληνες να αντιδράσουν απέχοντας από τις αγορές, ίσως τα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά. Σήμερα έχουν όλοι καταλάβει ότι η ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα στη λύση του οποίου πρέπει να συμμετάσχουν και οι καταναλωτές».
Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Τρίτης, σε πολλά σούπερ μάρκετ τα προϊόντα γάλακτος με τιμή κάτω του ενός ευρώ ήταν άφαντα από νωρίς το πρωί, καθώς αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που έσπευσαν να τα αγοράσουν γυρίζοντας την πλάτη στα ακριβότερα προϊόντα.Υπενθυμίζεται ότι το μποϊκοτάζ ισχύει από τις 9-14 Ιουνίου.

Posted in: Uncategorized