>Ελλάδα-Αλ. Τσίπρας: "Εναλλακτικό σχέδιο"

Posted on 7 Ιουλίου 2008


>Η βασική πολιτική κατεύθυνση του Συνασπισμού είναι ότι το κόμμα δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος και της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, τόσο με την υπόθεση Ζιμενς, όσο και στο οικονομικό επίπεδο, αλλά μέρος της λύσης και εκεί πρέπει να επικεντρώσει τη δράση του, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, κλείνοντας τη διήμερη συζήτηση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Συνοψίζοντας τη συζήτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μέρος της λύσης των πολύπλευρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα προτάσσοντας και ένα εναλλακτικό σχέδιο. Ένα πρόγραμμα όμως που δεν θα είναι μια απλή θεωρητική επεξεργασία κάποιας ομάδας σοφών, αλλά ένα πρόγραμμα που θα συνταχθεί με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και θα προβλέπει ουσιαστικές και ριζοσπαστικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης και αφού έχουν συλλεγεί και κωδικοποιηθεί οι προτάσεις, θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της. Το θέμα του προγράμματος και οι σχέσεις του ΣΥΝ με τα ΜΜΕ αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας συζήτησης στην ΚΠΕ.
Ως προς το πρώτο θέμα ο κ. Τσίπρας τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη συμμετοχής, τόσο των οργανώσεων του κόμματος, όσο και των πολιτών, ενώ σημείωσε ότι οι προσδοκίες που κόσμου, ιδιαίτερα μάλιστα οπαδών του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλες και αναμένουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΝ σχεδιάζει την αναβάθμιση της εφημερίδας «Αυγή», του ραδιοφωνικού σταθμού «Κόκκινο» αλλά και την έκδοση νέου εντύπου και την αξιοποίηση του διαδικτύου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι σήμερα καταγράφεται μια πρωτοφανής συσσώρευση ΜΜΕ σε λίγα χέρια και αυτό, όπως είπε, είναι επικίνδυνο. Ο ΣΥΝ, είπε ο κ. Τσίπρας πρέπει να προχωρήσει σε τομές προς την κατεύθυνση αυτή σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί και να εισακουσθεί ο λόγος του σε ευρύτερες μάζες και όπως είπε χαρακτηριστικά: «έχουμε αργήσει», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι σύντομα θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις. (express.gr)

Advertisements