>Πάνω από 400 τόνοι βοθρολύματα κατέληξαν στην θάλασσα στα Καμένα Βούρλα

Posted on 5 Οκτωβρίου 2008


>από kamena-voyrla-news.blogspot.com
Το συμβάν οφείλεται σε ατύχημα, και για την ακρίβεια σε βούλωμα των κεντρικών αγωγών λυμάτων του πρόσφατα εγκατεστημένου βιολογικού καθαρισμού, που μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για δυσοσμία αλλά και διαρροές ενεργοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες προς αποκατάσταση.
Την Δευτέρα 29-9 λοιπόν στο ύψος του Ποσειδώνα και μετά την πίεση που ασκήθηκε από τον βουλωμένο αγωγό από την μία και από τα λύματα από την άλλη, εγένετο ως δια μαγείας, σιντριβάνι σκουρόχρωμο, δύσοσμο και λίαν επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Πετάχτηκαν στον αέρα τα καπάκια του κεντρικού δικτύου της αποχέτευσης, ενώ τα λύματα πήρανε τον δρόμο και μπαίνανε στις αυλές των σπιτιών ενώ τα περισσότερα κατέληγαν στους αγωγούς όμβριων,.
Να μην κινδυνολογήσουμε ιδιαίτερα για ηπατίτιδες και άλλες αρρώστιες από την ρύπανση που έγινε μιας και δεν είμαστε γιατροί αλλά όσο και να είναι κρούομαι τον κώδωνα του κινδύνου προς άπαντες.
Τα λύματα όπως ήταν αναμενόμενο κατέληξαν με φυσική ροή στην θάλασσα, ευτυχώς που έβρεχε αυτές τις ημέρες και ξεπλύθηκε αρκετά η περιοχή αλλιώς θα μύριζε για πολλές ημέρες.
Για δυο ημέρες και παραπάνω κράτησε το μαρτύριο και σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις διέρρεαν 100 με 150 κυβικά λύματα την ημέρα.
Δεν θα το κάναμε και τόσο μεγάλο θέμα, άλλωστε οφείλεται σε βουλωμένους αγωγούς από την μία, ενώ οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου κινήθηκαν γρήγορα προς αποκατάσταση.
Το κάνουμε θέμα όμως για την πρόσφατη προμήθεια του αποφρακτικού οχήματος που έγινε από τον Δήμο Καμένων Βούρλων , και δεν είναι ικανό να ξεβουλώσει ούτε τον νιπτήρα του Δημαρχείου, ενώ από την άλλη κόστισε σε όλους μας ούτε λίγο ούτε πολύ 50.000 euro.
Ναι καλά διαβάσατε κόστισε πενήντα χιλιάδες κύριοι.
Το σαράβαλο λοιπόν που προμηθεύτηκε η Δήμος , το οποίο από ότι μάθαμε ούτε πινακίδες δεν μπορεί να πάρει από το υπουργείο, είναι μονίμως χαλασμένο.
Ποιος και πόσα άρπαξε ως μίζα για αυτό το μηχάνημα κύριοι του Δημαρχείου?
Χρειάστηκε να φωνάξουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι βοήθεια από άλλο Δήμο, όπου και υπήρξε ανταπόκριση , ήλθε ένα μεγάλο πορτοκαλί αποφρακτικό (το δικό μας είναι πράσινο)και ξεβούλωσε τους αγωγούς.
Τι να το κάνεις όμως, η ζημιά είχε γίνει.
Σχόλιο LamiaNews: ατύχημα ή εξ αμελείας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο Μαλιακός σε λίγο θα είναι μια νεκρή θάλασσα. Η παραλιακή ζώνη από τα Καμένα Βούρλα μέχρι την Πελασγία είναι ότι χειρότερο για τον κόλπο του Μαλιακού. Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Την καλοκαιρινή ρύπανση της θάλασσας του Μαλιακού, στη θέση Ντάπιες, από ιδιώτη που έριχνε τα βοθρολύματά του στη θάλασσα (η Νομαρχία ποιεί ακόμη τη νήσσα, σαν μη συνέβη τίποτα);
Να θυμηθούμε τις άδειες που χορηγεί η Νομαρχία στις εκβολές του Σπερχειού, περιοχή προστατευόμενη, (δείτε εδώ σχετικά) για εγκατάσταση βιοτεχνικών και κτηνοτροφικών μονάδων;
Τα εργοστάσια; Τα ελαιοτριβεία;
Τι άλλο μένει; Μόνο η ζεύξη που αυτή ευτυχώς θ’ αργήσει τουλάχιστον για μια δεκαετία.
Φθιωτείς, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι αρμόδιοι, δεν ενδιαφέρονται ούτε για την αξιοπιστία τους, ούτε για τους πολίτες του νομού.

Advertisements
Posted in: Uncategorized