>Ιωνικός Λαμίας: Ανήκουμε στην Α1

Posted on 11 Οκτωβρίου 2008


>Σιγά μην άφηνε την ευκαιρία Ο Ιωνικός Λαμίας, να πάει χαμένη. Μόλις έμαθε τα τεκταινόμενα για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού στην Καβάλα, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:
«Ουδέποτε δημιουργήσαμε εντυπώσεις. Από τις 22/08 γράψαμε ότι είμαστε οι μόνοι που δικαιούμαστε συμμετοχής στην Α1. Πήραμε την πιο δύσκολη των αποφάσεων να αποσυρθούμε. Είπαμε «άντε γεια», αλλά προειδοποιήσαμε: «Δεν μετανιώνουμε, συνεχίζουμε».
Είμαστε ηθικά δικαιωμένοι, γιατί από την πρώτη στιγμή δεν πιστέψαμε ότι μπορεί μια ομάδα να αναρριχηθεί με τον τρόπο που επιχείρησε η Καβάλα. Σήμερα είναι υπόλογοι απέναντι στον φίλαθλο κόσμο, όσοι έκλειναν τα μάτια (ή μήπως το μάτι;) και οδήγησαν ως εδώ το ελληνικό μπάσκετ.
Η εικόνα του πούλμαν που κάνει αναστροφή στη Θεσσαλονίκη και επιστρέφει στη Λάρισα, δεν είναι ό,τι πιο τιμητικό υπάρχει για το ελληνικό μπάσκετ. Καθένας γράφει την ιστορία του. Εμείς ασχολούμαστε με τη δική μας.
Τώρα, που τα πράγματα οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, ο Ιωνικός Λαμίας παραμένει η μόνη πραγματική και αξιόπιστη λύση. Ακόμα και σήμερα δηλώνουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Είναι κατατεθειμένη η δήλωση συμμετοχής μας στην Α1. Και είναι η μοναδική αξιόπιστη, η μοναδική που διαθέτει ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις.
Καλούμε, έστω και τώρα, με αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ καθυστέρηση, που τελικά μόνο το μπάσκετ ζημιώνει, τους υπεύθυνους να αποδώσουν στον Ιωνικό αυτό που του ανήκει: τη θέση στην Α1 κατηγορία.
Θεωρούμε ότι σήμερα, ακόμα και ο πιο δύσπιστος φίλαθλος του μπάσκετ, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ηθικά τον Ιωνικό Λαμίας, τη στάση του. Απαιτούμε και την άνευ όρων δικαίωσή μας στην πράξη.»
Διαβάστε όμως και την άλλη άποψη που προέρχεται από το basketblog.gr με τίτλο, «Άλλος φταίει, άλλος τιμωρείται«:
Η πληροφορία που κυκλοφορεί από γραφείο σε γραφείο, σε όλο τον χώρο του μπάσκετ, είναι πως η Καβάλα θα καταθέσει εκ νέου τα χαρτιά της στην ΕΕΑ, μέχρι την επόμενη Τρίτη – Τετάρτη. Θα έχει -λένε- δεύτερη ευκαιρία. Και τρίτη, και τέταρτη. Αρκεί να μας εξηγήσει κάποιος γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί όλοι μας, εκτός από τους ενδιαφερόμενους, ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα. Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν φρόντισαν οι υπεύθυνοι της Καβάλας να ετοιμάσουν τον φάκελο προς την ΕΕΑ. Αντίθετα, αντιλαμβάνομαι πλήρως τους ψίθυρους, που γρήγορα θα γίνουν κραυγές, από την πλευρά της ΑΕΛ… Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η… γκρίνια και η δυσπιστία.
Οι Λαρισαίοι αποδέχθηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα την… αναστροφή. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν τα χρήματα που ξόδεψαν χωρίς λόγο. Αν, όμως, στην πορεία του πρωταθλήματος κληθούν να αντιμετωπίσουν μεσοβδόμαδα την Καβάλα, θα έχουν πληρώσει αυτοί το μάρμαρο.
Κύκλοι από την ΑΕΛ υποστήριζαν πως είτε θα πρέπει να μην γίνει (συνολικά) η δεύτερη αγωνιστική αν δεν ολοκληρωθεί η πρώτη, είτε να γίνει το ματς με την Καβάλα (αν κι εφόσον παίξει στο πρωτάθλημα τής Α1) σε κάποια… φυσική διακοπή. Γιατί διαφορετικά θα τιμωρηθεί στην ουσία η ΑΕΛ, για το… λάθος (το πρόβλημα, έστω) της Καβάλας.
Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα, που ψιθυρίζεται ακόμα πιο σιγά. Βλέπετε, ο Γιάννης Λάτσιος είναι νέος παράγοντας στο μπάσκετ, αλλά χρόνια στο… κουρμπέτι και ως διαιτητής ποδοσφαίρου όλο και κάτι θα έχει δει. Η Καβάλα έχει ελλιπή προετοιμασία και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Το να παίξει αργότερα, αφού ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ της ευθύνη είναι η ιστορία της κατάθεσης των δικαιολογητικών στην ΕΕΑ, πρακτικά μπορεί να τη βοηθήσει.
Μην σας κάνει εντύπωση, λοιπόν, αν αύριο τεθεί θέμα από τον Γιάννη Λάτσιο για κατακύρωση του αγώνα υπέρ της ΑΕΛ, ή έστω να αποτυπωθούν σε δηλώσεις όλα τα παραπάνω που πριν από λίγες ώρες ακούγονταν στα διοικητικά στέκια των «βυσσινί«
.

Advertisements
Posted in: Uncategorized