>Στο Κιλιμάτζαρο το μέλος του συλλόγου "Τραχίνα" Κώστας Αποστολόπουλος. Άλλες …περιπέτειες

Posted on 4 Μαρτίου 2009


>Στη βάση του βουνού Κιλιμάντζαρο (5.882 μέτρων) για μια ανάβαση από την κλασσική διαδρομή βρίσκεται το μέλος του συλλόγου «Τραχίνα», Κώστας Αποστολόπουλος . Το Κιλιμάντζαρο αποτελεί την υψηλότερη κορυφή της Αφρικής και βρίσκεται στη Τανζανία. Ο Κώστας Αποστολόπουλος θα προσπαθήσει την τρίτη του επιτυχημένη ανάβασή του στο συγκεκριμένο βουνό. Στην προσπάθεια του αυτή συμμετέχει και ο Λαμιώτης Ανδρέας Ιωάννου με στόχο την ανάβαση στη κορυφή.
Επίσης τα μέλη του συλλόγου Λουκάς Πρατίλας και Στέλιος Γκέκας, την Καθαρά Δευτέρα 2/3 προσπάθησαν να αναρριχηθούν στην τεράστια Βορειανατολική Ορθοπλαγιά της Σκόρδας Μουσουνίτσας στα Βαρδούσια, σε διαδρομή πάγου–βράχου 950 μέτρων. Δυστυχώς λόγω πτώσης χιονοστιβάδας στα τελευταία μέτρα της διαδρομής εγκατέλειψαν τη προσπάθεια από διπλανή διαδρομή. Η συνολική διάρκεια της προσπάθειας ολοκληρώθηκε σε 15 ώρες.
Μια άλλη όμως προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή Βουτσικάκι (2.154 μέτρα), στα Άγραφα, στέφθηκε από επιτυχία. Ο Στέφανος Σταμέλλος γράφει και εξιστορεί τις εμπειρίες του εδώ

Advertisements
Posted in: Uncategorized