>Φωτιά για δεύτερη φορά, σε σπίτι μέλους της Κίνησης Πολιτών για τη Σωτηρία της Γκιώνας. Αυτή τη φορά καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά

Posted on 30 Μαρτίου 2009


>Στις 28 Δεκεμβρίου 2008 σε ανάρτησή μας, με τίτλο «Το παρακράτος ζεί και βασιλεύει – Οι Εμπρησμοί δεν μας Πτοούν» είχαμε αναφερθεί στην προσπάθεια εμπρησμού του σπιτιού ένός μέλους της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας και συγκεκριμένα του Στέφανου Κόλλια.
Τότε το σπίτι σώθηκε…
Και η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας, είχε καταγγείλει το γεγονός με ανακοίνωσή της:
«Η κίνηση μας καταγγέλει την εμπρηστική ενέργεια στο σπίτι του μέλους μας Στέφανου Κόλλια, στην Καλοσκοπή την Παρασκευή 26/12. Το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες αφού ο Στέφανος Κόλλιας είχε αναχωρήσει από το σπίτι του για ολιγοήμερη παραμονή στην Αθήνα, όπως επίσης ότι δεν έγινε διάρρηξη – αν και ήταν δυνατόν- παρά μόνο σπάσιμο παραθύρου και εμπρησμός, μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι πρόκειται για μια καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη απειλητική – εκφοβιστική ενέργεια που μάλλον για καθαρά συγκυριακούς λόγους δεν είχε ολοκληρωτικά καταστροφικά αποτελέσματα. Απ’ ότι φαίνεται η κίνηση μας στο σχετικά μικρό διάστημα που δραστηριοποιείται έχει ενοχλήσει πολλούς. Σημάδια αυτής της ενόχλησης εισπράτταμε ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο διάστημα. Διαστρέβλωση των απόψεων μας, καλλιέργεια κλίματος εργασιακής ανασφάλειας στους εργαζομένους στις μεταλλευτικές εταιρίες, « εμπρηστικές» ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο...»
Δυστυχώς όμως σήμερα δεν κατάφερε να σωθεί…
Δείτε το αποτέλεσμα και ότι απέμεινε:
Σχετικά θέματα:
Το παρακράτος ζεί και βασιλεύει – Οι Εμπρησμοί δεν μας Πτοούν
ΨΗΦΙΣΜΑ της συγκέντρωσης στο χωριό Αποστολιάς Γραβιάς Φωκίδας
Τα μεταλλεία της Φωκίδας καταστρέφουν το περιβάλλον
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γκιώνα για τις καταστροφές από τα μεταλλεία
«Οχι» στις εξορύξεις στην Γκιώνα

Advertisements
Posted in: Uncategorized