>Η εγκυρότητα των μετρήσεων στο Μαλιακό

Posted on 19 Ιουνίου 2009


>Θέλουμε να πάψουμε να ασχολούμαστε με τον Μαλιακό και τα όσα συνέβησαν από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι και σήμερα αλλά δεν μας αφήνουν οι επιπόλαιες κινήσεις που γίνονται από τη νομαρχία Φθιώτιδας.
Εμείς θα σας θυμίσουμε σήμερα, τι έλεγε ο νομάρχης Φθιώτιδας στις 19 Μαΐου 2009 (δείτε αναλυτικά εδώ) σε δελτίο τύπου που ανέφερε ότι η θάλασσα είναι πλέον καθαρή και ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προηγουμένως υπήρχε πρόβλημα. Στη σύσκεψη εκείνη, είχε καλέσει ως ειδικό σύμβουλο, στη σύσκεψη της νομαρχίας, τον κ. Κων. Κουκάρα, με τον οποίο όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χειμάρας έχει υπογράψει σύμβαση η νομαρχία για την διεξαγωγή μετρήσεων στον Μαλιακό και μάλιστα σ’ εκείνη τη σύσκεψη παρουσίασε και τα αποτελέσματα των τότε ερευνών του (κάντε click στις εικόνες για μεγέθυνση):
Ο κ. Κουκάρας σε προηγούμενη σύσκεψη που είχε γίνει στη νομαρχία Φθιώτιδας τον Απρίλιο, μαζί με άλλους ερευνητές-επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ, μεταξύ των οποίων ήταν και η κ. Πάγκου (την οποία ο κ. Χειμάρας …αφόρισε γιατί είπε κάτι που δεν του άρεσε), σε κάποιο σημείο της παρουσίασης που έκανε ο κ. Κουκάρας, την ίδια μέρα, έδειξε και την διαφάνεια που ακολουθεί, σχετικά με τις επιπτώσεις των μικροφυκών στους ανθρώπους:
Δηλαδή σύμφωνα με όσα έδωσε η ίδια η νομαρχία Φθιώτιδας, στη δημοσιότητα στις 19 Μαΐου, υπεύθυνη για το μαζικό θάνατο των ψαριών στον Μαλιακό είναι το μικροφύκος chatonella το οποίο έπαψε να υφίσταται σύμφωνα με τις νεώτερες μετρήσεις αλλά και σύμφωνα με τη διαφάνεια της παρουσίασης από τον κ. Κουκάρα η αύξηση των μικροφυκών εκτός από τις επιπτώσεις που επιφέρει στους θαλάσσιους οργανισμούς, τα μικροφύκη ευθύνονται και για τροφικές δηλητηριάσεις στον άνθρωπο καθώς και για δερματοπάθειες στους λουόμενους (ολόκληρη η παρουσιάση εδώ).
Τα ίδια ακριβώς υποστηρίζει ο κ. Κουκάρας και στην ιστοσελίδα της εταιρίας «ΝΕΑΡΧΟΣ» που διατηρεί και που μαζί με τις έρευνες κατά παραγγελία, εμπορεύεται και κάποια «συστήματα συντήρησης και εξυγίανσης δίθυρων μαλακίων»
Τότε κύριε Χειμάρα είχατε υιοθετήσει όλα αυτά και τα παρουσιάσατε σε ΜΜΕ και πολίτες αλλά τώρα αλλάξατε γνώμη και μας φέρατε τον κ. Κυριάκη να υποστηρίξει ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει και ουδέποτε υπήρξε μόλυνση και όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας κάποιων «υποκειμένων» σαν κι’ εμάς που σας «αντιπολιτεύομαστε» δήθεν και στρέψατε τους πολίτες εναντίον μας, με αποτέλεσμα να μας βρίζουν και να μας απειλούν:

Πέστε μας κύριε Χειμάρα, ποια είναι η αλήθεια, αυτή που μας παρουσιάσατε στο τέλος Απριλίου, αυτή στις 19 Μαΐου 2009 ή αυτή της 17ης Ιουνίου 2009; (δείτε εδώ)
Όχι σε μας, κ. Χειμάρα, στους πολίτες που έχετε την υποχρέωση να το κάνετε!!!

Advertisements
Posted in: Uncategorized