>Με απειλές και πιέσεις έβαλαν φίμωτρο στο μπλογκ που είχαν ανεβάσει οι Δημοτικοί Αστυνομικοί της Λαμίας

Posted on 16 Ιουλίου 2009


>Μπήκε «φίμωτρο» στο μπλογκ που είχαν ανεβάσει στο διαδίκτυο, οι δημοτικοί αστυνομικοί από το δήμο της Λαμίας και που πριν μερικές μέρες «αποκαλύψαμε» αναρτώντας κάποια από τις αναρτήσεις τους (δείτε εδώ) και που έγινε αιτία να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος μέσα από το LamiaNews για το ρόλο τους και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.
Η ηγεσία του δήμου θεώρησε προσβλητικά τα όσα γράφονταν και ξεκίνησε εσωτερικές ανακρίσεις. Μετά την πρώτη άρνηση, άρχισαν οι απειλές με αποτέλεσμα να πάρουν την απόφαση και να το κλείσουν.
Προηγούμενα ο αντιδήμαρχος κ. Ηλιόπουλος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «σέντρα» προσπάθησε να εντοπίσει το συντάκτη του κειμένου απειλώντας τους υπαλλήλους.
Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα διέκοψαν την επικοινωνία με το διαδίκτυο καταργώντας συγχρόνως και το δικό τους βήμα διαλόγου.
Επειδή περιμέναμε ότι θα μπορούσε, όχι τόσο ο δήμος της Λαμίας που δείχνει σχετική ωριμότητα και έχει αποδεχτεί την ύπαρξη των μπλογκ, αλλά κάποιοι άλλοι που τους σαγηνεύει η «εξουσία» και κυκλοφορούν στο δρόμο με ύφος «χιλίων καρδιναλίων», να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες, απαράδεκτες κατά την άποψή μας, δεν αποκαλύψαμε επίτηδες το όνομα του μπλογκ, ούτε φυσικά και τη διεύθυνσή του στο ίντερνετ.
Κύριοι του δήμου της Λαμίας, η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα μας, προστατεύεται από το σύνταγμα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προχωράει σε τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες.
Ο διάλογος κύριοι, είτε σας βολεύει είτε όχι, είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε, μπορεί να είναι εποικοδομητικός και ουσιαστικός.
Κρίμα, γιατί με τις ενέργειές σας, μας γυρίσατε πολλά χρόνια πίσω, στα χρόνια της χούντας, στην εποχή του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».
Καταργήσατε ένα βήμα διαλόγου, άσχετα αν σας άρεσαν ή όχι οι αναρτήσεις του.
Ευχόμαστε στους δημοτικούς αστυνομικούς, να ξαναγυρίσουν στο διαδίκτυο και να εξακολουθήσουν να είναι «μαχητικοί» στις διεκδικήσεις τους μέσα και έξω από το διαδίκτυο και να εφαρμόζουν το νόμο, όμοια για όλους τους πολίτες και να μη δέχονται τις πιέσεις των ανωτέρων τους.
Η Λαμία τους χρειάζεται και ο κόσμος είναι μαζί τους, όταν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Advertisements
Posted in: Uncategorized