>Εγκαίνια αλιευτικού καταφυγίου Πελασγίας με παρατράγουδα

Posted on 20 Νοεμβρίου 2009


>Τα εγκαίνια του αλιευτικού καταφυγίου Πελασγίας και του ανακαινισθέντος Δημοτικού Σχολείου Βαθύκοιλου του Δήμου Πελασγίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Χειμάρας, παρουσία των νυν και πρώην Δημάρχων κ.κ. Τιμπλαλέξη και Πούλου, του Δημάρχου Εχιναίων κ. Κορμάζου, του Περιφερειακού Διοικητή Αγροφυλακής κ. Δούκα και υπηρεσιακών παραγόντων.
Αυτά ως προς το προσκήνιο, γιατί στο παρασκήνιο…

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια…
Η αντιπαράθεση πρώην και νυν δημάρχου καλά κρατεί.
Για μια ακόμη φορά κάναμε και εξαγωγή της κόντρας μέσω των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών. Αφορμή τα εγκαίνια του αλιευτικού καταφυγίου στη παραλία Πελασγίας.
Η αναμνηστική πλακέτα του έργου αναγράφει ότι «το έργο κατασκευάστηκε το 2007 επί νομαρχίας Αθ. Χειμάρα».
Ο πρώην δήμαρχος μίλησε για «εγκαίνια ψέματος» και για «μικροψυχία» του νυν δημάρχου.
Η προσωπική μας γνώμη είναι ότι εάν ο νυν δήμαρχος δεν ανέφερε στον αρχικό του λόγο τη συμβολή του πρώην δημάρχου στην υλοποίηση του έργου διέπραξε πολιτικό ατόπημα.
Αν πάλι το ανέφερε , πράγμα εύκολο να αποδειχθεί από τον γραπτό λόγο του νυν δημάρχου, τότε υπάρχουν άλλα βαθύτερα αίτια τα οποία δεν έχω καμία διάθεση να αναζητήσω.

Ως προς την αναμνηστική πλακέτα ο συντάκτης της αγνοεί βασικούς κανόνες , ο νομάρχης δεν είναι «κατασκευαστής» του έργου, αυτή είναι δουλειά του εργολάβου, μπορούσε να γράφει «σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε επί νομαρχίας Αθ. Χειμάρα» και για να αποφευχθούν οι κοκορομαχίες ας αναγράφονταν τα ονόματα και των δύο δημάρχων που έχουν συμβολή στο έργο. Απλά πράγματα.(φωτ. εφημ. «Ημέρα)
Ως προς την ουσία του θέματος ας φροντίσει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τις Λιμενικές αρχές να χορηγηθούν άδειες ελλιμενισμού μόνο σε κατοίκους της περιοχής μας, γιατί υπάρχουν ήδη ερασιτεχνικά σκάφη από Αθήνα, Βόλο, Καρδίτσα κλπ.


Τι είπε ο Νομάρχης στα εγκαίνια
«Είναι αναμφισβήτητο ότι η θάλασσα αποτελεί για το Νομό μας πηγή ζωής και οικονομικής προσφοράς. Τα αλιευτικά μας σκάφη, αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οργώνουν το Μαλιακό και το Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο για τη διασφάλιση της διατροφής των κατοίκων της περιοχής με υγιεινό και φρέσκο ψάρι.
Σε ακραία όμως καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε ώρες αποχής από το ψάρεμα, τα αλιευτικά σκάφη καταφεύγουν στο απάνεμο και προστατευτικό αλιευτικό καταφύγιο.
Για το σκοπό αυτό, αποφασίσαμε την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου της παραλίας Πελασγίας με προϋπολογισμό δαπάνης € 770.000. Το έργο αυτό, μετά από προετοιμασία μηνών, στην οποία σημαντικό ρόλο είχε ο πρώην Δήμαρχος κ. Πούλος, δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2005, ολοκληρώθηκε το 2007 και σήμερα με ιδιαίτερη χαρά το εγκαινιάζουμε, αφού ολοκληρώθηκαν και οι τυπικές διαδικασίες. Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία και την συμβολή του νυν Δημάρχου κ. Τιμπλαλέξη.
Πρέπει να υπογραμμίσω, ότι το σύνολο των έργων που εκτελούνται στο Δήμο, έχουν προϋπολογισμό € 7.605.000, με σημαντικότερο αυτό της σύνδεσης του ΠΑΘΕ με το Πορθμείο Γλύφας.
Πέρα όμως από τα έργα που εκτελέστηκαν και εκτελούνται, είναι έτοιμα για δημοπράτηση έργα προϋπολογισμού € 5.895.000, μεταξύ των οποίων και η οδός Γλύφα – Φανός, προϋπολογισμού € 3.200.000 και η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στο Δ.Δ. Γλύφας, προϋπολογισμού € 500.000. Σημαντικό επίσης έργο που έχει προγραμματιστεί από τη Νομαρχία, είναι η κατασκευή ταμιευτήρα Ανατολικής Φθιώτιδας, Δ.Δ.Μύλων, προϋπολογισμού € 2.000.000. Παράλληλα, συντάσσονται σχετικές μελέτες για την εκτέλεση κι άλλων έργων, προϋπολογισμού € 377.000. Ήτοι, για το Δήμο της Πελασγίας υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται έργα συνολικού πρ/σμού € 15.165.000 και απομένουν για δημοπράτηση έργα πρ/σμού € 5.895.000. Το αλιευτικό καταφύγιο το οποίο με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας παραδίδουμε σήμερα, είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεισφέρει στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και θα ενισχύσει το εισόδημα των αλιέων του τόπου.
Καλορίζικο».

Advertisements
Posted in: Uncategorized