>Ψηφίστηκε επί της αρχής το σ/ν για τους μετανάστες

Posted on 10 Μαρτίου 2010


>Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής του έγινε το μεταναστευτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Είχε προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΛΑΟΣ. Ένταση σημειώθηκε σε διαμαρτυρία ακροδεξιών έξω από τη Βουλή […]

Επί 259 παρόντων βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 170 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 86 από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, ενώ τρεις από το ΚΚΕ δήλωσαν «παρών«.

Έξω από τη Βουλή, το βράδυ της Τετάρτης, είχαν συγκεντρωθεί ομάδες ακροδεξιών, οι οποίοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο, πετώντας αντικείμενα προς το Κοινοβούλιο. Οι συγκεντρωμένοι προκάλεσαν φθορές και στο αυτοκίνητο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ο οποίος – από το βήμα της Βουλής – κάλεσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να αναλάβει τις ευθύνες του για το κλίμα που δημιουργεί. Κάθε ανάμειξη του κόμματός του με τα γεγονότα αρνήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.

Νωρίτερα αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του υπουργού Εσωτερικών. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου «οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε επικίνδυνα αδιέξοδα» και δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή. Δεσμεύτηκε για άλλη μία φορά δε ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα το καταργήσει. «Όσο παρέρχεται ο χρόνος, τόσο αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ» απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα με την συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Posted in: Uncategorized