>Με λίγο κόσμο και φέτος ο εορτασμός για την Εθνική Αντίσταση

Posted on 31 Μαΐου 2010


>Με επίσημο καλεσμένο των εκδηλώσεων, στις Κορυσχάδες, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολο Κακλαμάνη, οι εκδηλώσεις έγιναν στο προαύλιο του ιστορικού σχολείου Κορυσχάδων, το οποίο ο δήμος Καρπενησίου έχει μετατρέψει σε Μουσείο όπου εκτίθεται φωτογραφικό υλικό εποχής από τον φωτογράφο Σπύρο Μελετζή και οι οποίες ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων.
Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν ο Ευρυτάνας ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αριστείδης Μπουρδάρας, ενώ εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ήταν ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας […]


Εκτός του βουλευτή, παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι οι δήμαρχοι: Δομνίστας κ. Γιάννης Σταμάτης, Βίνιανης κ. Νίκος Γεωργίου, Ποταμιάς κ. Γιάννης Ίβρος, Μακρακώμης κ. Κωνσταντίνος Κρητικός, ο αντινομάρχης κ. Άλκης Παπασπύρου, η διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου κα Όλγα Οικονόμου, ο πρώην δήμαρχος Καρπενησίου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δημήτρης Καρατσίκης αλλά και εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων, όπως επίσης και ο παλαίμαχος “Καπετάν Ερμής” Βασίλης Πριόβολος, ένας από τους εναπομείναντες των ιστορικών εκείνων χρόνων.

Επίσης παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Μουσείου Κορυσχάδων κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Καρβέλης, Βαγγέλης Καρφής και Γ. Παπαροϊδάμης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές και εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων και κόσμος.Οι εκδηλώσεις ήταν συνδιοργάνωση του δήμου Καρπενησίου, της ΚΕΠΠΑΔΗΚ, του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και του Τοπικού Διαμερίσματος Κορυσχάδων.
Περισσότερα εδώ

Ευρυτανικά Νέα
Advertisements