>Υπάρχει κάποιος που δεν απεργεί;

Posted on 7 Ιουλίου 2010


>Παραλύει την Πέμπτη η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Στη Λαμία, όπως πάντα, θα πραγματοποιηθούν, δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ξεχωριστά) στις 10 το πρωΐ στην πλατεία Διάκου και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πάρκου […]


Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν επίσης εφοριακοί, τελωνειακοί, υπάλληλοι των ασφαλιστικών Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, στις ΔΕΚΟ, τα ΕΛΤΑ, τραπεζικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, επαγγελματο-βιοτέχνες και έμποροι.
Απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και την Πέμπτη οι δικηγόροι.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας σε ένδειξη καλής θέλησης προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός θα συμμετέχουν με στάση εργασίας 10 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι.
Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι δημοσιογράφοι και για το λόγο αυτό δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Παρασκευή.
Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΠΝΟ.

Advertisements