>Γιουρόπα Λιγκ: Εύκολα ο Ολυμπιακός 5-0 τη Μπέσα στην Αλβανία

Posted on 15 Ιουλίου 2010


>Τη μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πέτυχε ο Ολυμπιακός στο «Κεμάλ Στάφα» των Τιράνων. Η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν επικράτησε εύκολα με 5-0 της αλβανικής Μπέσα, για τον Β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, και «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Όσκαρ (19΄, 31΄) και Ντιόγκο (70΄, 83΄) και ένα ο Ντουντού (47΄) […]


Δίχως να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα ο Ολυμπιακός συνέτριψε στο Κεμάλ Σταφά των Τιράνων με 5-0 την Μπέσα Καβάγιε και ουσιαστικά προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι του Λίνεν παρουσιάστηκαν σοβαροί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμφανέστατη ανωτερότητα τους και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Από δύο γκολ σημείωσαν Οσκαρ και Ντιόγκο, ενώ στον πίνακα των σκόρερ πρόσθεσε τον όνομά του κι ο Ντουντού.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Λίνεν επέλεξε το 4-2-3-1, το οποίο δουλεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα δεν υπήρξαν. Παρά τις απουσίες του Ολυμπιακού, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν ολοφάνερη από τα πρώτα λεπτά, με τους ερυθρολεύκους να επιβάλλουν πλήρως το παιχνίδι τους και τους αλβανούς να μην μπορούν να ακολουθήσουν.

Με αρκετή κίνηση και πολλές πάσες στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες του Λίνεν έβρισκαν χώρους και έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει, καθώς μετά από ωραία συνεργασία των Μιραλάς, Ζαϊρί και Μαρέσκα, ο Οσκαρ στο 18′ έγινε τελικός αποδέκτης και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Σέχι, ανοίγοντας το σκορ.

Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν σοβαροί και ο ισπανός, μετά από κάθετη του Ντουντού στο 30′ διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού. Θα μπορούσε μάλιστα να διευρύνει κι άλλο το δείκτη του σκορ, αλλά τα σουτ των Χολέμπας και Μιραλάς λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου δεν βρήκαν στόχο.

Παρότι το 2-0 εξασφάλιζε σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στην επανάληψη και τρία λεπτά μετά την έναρξή της ο Ντουντού σημάδεψε σωστά, έκανε το 3-0 και έστειλε πρώιμα τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση. Οι αλβανοί δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν την παραμικρή αντίσταση και στη συνέχεια παραδόθηκαν αμαχητί στις ορέξεις των πειραιωτών.

Την σκυτάλη στη συνέχεια ανέλαβε ο Ντιόγκο, ο οποίος παραβίασε δύο ακόμα φορές την εστία του ασταθέστατου Σέχι. Ο βραζιλιάνος με μία κεφαλιά και ένα σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-0 και αφού έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού, μετέτρεψε σε τυπικά διαδικασία την ρεβάνς στο Καραϊσκάκη σε μία εβδομάδα.

ΑΠΕ, sport.gr
Posted in: ΑΘΛΗΤΙΚΑ