>"Λαϊκός ήρωας" ο Γκλέτσος για την περιοχή. "Απόστολε προχώρα και γκρέμισέ τα όλα"

Posted on 11 Ιανουαρίου 2011


>«Απόστολε προχώρα και γκρέμισε τα όλα». Μ’ αυτό το σύνθημα εκατοντάδες πολίτες της Λαμίας και όχι μόνο, υποδέχτηκαν τον δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο, οταν βγήκε στο μπαλκόνι της Ασφάλειας Λαμίας στο μέγαρο της Αστ. Διεύθυνσης Φθιώτιδας, όπου και κρατείται μετά την απολογία του στον εισαγγελέα Λαμίας […]


Όπως είναι ήδη γνωστό ο Απόστολος Γκλέτσος συνελήφθη το μεσημέρι κατηγορούμενος για της ζημιές που προκάλεσε στις προστατευτικές μπάρες του εθνικού δρόμου, πριν από τα διόδια της Πελασγίας, στη θέση «Ντάπιες», όταν με μπουλντόζα του Δήμου άνοιξε τον παράπλευρο δρόμο που η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια είχε κλείσει, υποχρεώνοντας τους κατοίκους της Πελασγίας και της ευρύτερης περιοχής να πληρώνουν υποχρεωτικά διόδια ακόμη και αν έπρεπε να διανύσουν ελάχιστα χιλιόμετρα για να πάνε στα χωράφια τους.

Με SMS που έστειλαν από νωρίς το απόγευμα οι επιτροπές κατά των διοδίων της περιοχής, καλούσαν τους πολίτες να παραβρεθούν στα δικαστήρια της Λαμίας την ώρα της απολογίας του Απόστολου Γκλέτσος για να συμπαρασταθούν στο δήμαρχο Στυλίδας και να διατρανώσουν τη θέλησή τους για την απελευθέρωση των δρόμων από τα διόδια και να καταγγείλουν τις αυθαιρεσίες των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τα διόδια, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν εκατοντάδες πολίτες.
Τα δικαστήρια της Λαμίας θύμιζαν διόδια με τα πανό και τα συνθήματα διαμαρτυρίας που ακούγονταν από τους συγκεντρωμένους.
Ο εισαγγελέας διέταξε την κράτησή του γιατί ακόμη δεν έχει συνταχθεί η δικογραφία οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα απολογηθεί αύριο το πρωΐ, μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες, αμέσως μετά τα δικαστήρια, κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας μέσα από κεντρικό δρόμο της Λαμίας και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των διοδίων. Εκεί βρίσκονταν ήδη μέλη του ΚΚΕ όπου είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας.
Ο Απόστολος Γκλέτσος βγήκε στο μπαλκόνι και χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους με το σύνθημα «Απόστολε προχώρα και γκρέμισε τα όλα», να δονεί την ατμόσφαιρα.

Αμέσως μετά, μέλη των επιτροπών και αρκετοί κάτοικοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε κινητοποιήσεις, ανοίγουν τα διόδια της Πελασγίας, ενώ μια ομάδα θα μείνει στην περιοχή που άνοιξε με την μπουλντόζα του δήμου το δρόμο ο δήμαρχος Στυλίδας για να περιφρουρήσει το χώρο, ώστε να μη ξανακλειστεί από την εταιρεία.
Το ίδιο θα κάνουν και μέλη της επιτροπής του Μώλου που καλούν τον κόσμο να κινητοποιηθεί για ν’ ανοίξουν τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Υ.Γ.
Σ’ αυτή τη ζωή ποτέ, μη λες ποτέ.
Θα μπορούσα να φανταστώ τα πάντα, αλλά να συμμετέχω σε πορεία διαμαρτυρίας μαζί με άλλους αριστεροδέξιους αλλά αγανακτισμένους πολίτες, για τη σύλληψη και την απελευθέρωση του Απόστολου Γκλέτσου, δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό.
Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ στη ζωή σου να μην είσαι απόλυτος!!!

Advertisements