>Υποκριτική στάση του Υπουργείου. Μετά τη σύλληψη Γκλέτσου, εξασφαλίστηκαν κονδύλια για απαλλοτριώσεις για την κατασκευή παράπλευρων δρόμων

Posted on 12 Ιανουαρίου 2011


>Μετά τα όσα συνέβησαν με το δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο και αφού πέρασε τη νύχτα του στα κρατητήρια της Αστ. Διευθ. Φθιώτιδας, ώστε να οδηγηθεί σήμερα ξανά στον Εισαγγελέα, το υπουργείο Υποδομών από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, ότι εξασφάλισε κονδύλι 1.200.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις για τους παράπλευρους δρόμους στα διόδια της Πελασγίας στη Στυλίδα […]


Επίσης το υπουργείο Υποδομών είχε ανακοινώσει νωρίτερα τη συμφωνία με την κατασκευάστρια κοινοπραξία για την έκδοση – ανανέωση χιλίων καρτών ελευθέρας διακίνησης των κατοίκων της περιοχής από τα διόδια.
Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών, σε σχέση με τη σύλληψη του κ. Γκλέτσου, δήλωναν ότι δεν είναι θέμα του Υπουργείου η σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας, αλλά οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν από μόνες τους.
Οι ίδιοι κύκλοι διευκρίνιζαν ότι το υπουργείο βρισκόταν ούτως ή άλλως σε διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία για την ανανέωση των καρτών που είχαν λήξει στο τέλος του έτους.
Το κόστος των καρτών ελευθέρας διέλευσης, είναι πολύ μεγάλο για το ελληνικό δημόσιο αφού το 9μηνο που πέρασε μόνο η συγκεκριμένη κοινοπραξία εισέπραξε 70 χιλιάδες ευρώ για τα διόδια που εκμεταλλεύεται από την Πελασγία μέχρι την Λεπτοκαριά.

Advertisements
Posted in: ΕΛΛΑΔΑ