>"Έφυγε" από τη ζωή ο Γιάννης Ζήσης, ένας ιδεολόγος δημοσιογράφος

Posted on 13 Ιανουαρίου 2011


>Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 52 χρόνων ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του Σταρ Κεντρικής Ελλάδας, Γιάννης Ζήσης, μετά από μακρόχρονη περιπέτεια με την υγεία του. Ο Γιάννης Ζήσης ξεψύχησε τα ξημερώματα στην εντατική του Ευαγγελισμού. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στη 1 μετά το μεσημέρι στη Μάκρη της Δυτικής Φθιώτιδας […]


Ο Γιάννης Ζήσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε στο Οικονομικό τμήμα της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Το 1985 έφυγε από την Αθήνα με μια ομάδα συνεργατών του και εγκαταστάθηκε στη Μάκρη της Φθιώτιδας – προγονικό τόπο καταγωγής του – ενώ παράλληλα μεταπήδησε με κατατακτήριες στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας, απ’ όπου στην συνέχεια μετά την αποφοίτησή του με κατατακτήριες εισήλθε στο τμήμα πολιτικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ασχολήθηκε επαγγελματικά και βιοποριστικά με την αγροτική παραγωγή του επονομαζόμενου Κελυφωτού Φυστικιού Φθιώτιδας, το οποίο ύστερα από δική του μελέτη απέκτησε Ευρωπαϊκά Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Πολλές φορές συμμετείχε και εκπροσώπησε την περιοχή και ενίοτε την χώρα για σχετικά ζητήματα.
Μία ομάδα συνεργατών ίδρυσε τον «Σόλωνα», μία μη κυβερνητική οργάνωση με την μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρίας ενώ παράλληλα συμμετέχει ιδρυτικά στο Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).
Με μια ομάδα συνεργατών ίδρυσε τον «Σόλωνα», μια μη κυβερνητική οργάνωση με την μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρίας. Ο «Σόλων» εδώ και αρκετά χρόνια συντηρεί τον μοναδικό σταθμό περίθαλψης όλων των ειδών ζώων και πτηνών στην Στερεά Ελλάδα. Ο Γιάννης Ζήσης είχε συγγράψει αρκετά βιβλία εκ των οποίων έχουν εκδοθεί τέσσερα, έχει αρθρογραφήσει περιστασιακά με πολλά άρθρα στον τοπικό και ευρύτερο τύπο.

Πρόσφατα ανέλαβε Πρόεδρος του πνευματικού κέντρου του Δήμου Μακρακώμης όπου και ζούσε. Αγαπημένες του ασχολίες ήταν το διάβασμα το γράψιμο, οι περίπατοι στη φύση και η πολύμορφη ενασχόληση με θέματα τέχνης. Ήταν παντρεμένος με την Ιωάννα Μουτσοπούλου, δικηγόρο.
Στο Star Channel ήταν ο παρουσιαστής της εβδομαδιαίας εκπομπής Βήμα για όλους, κάθε Πέμπτη βράδυ, με πολιτικά και πολιτιστικά θέματα και της εκπομπής Αναλόγιο, κάθε Κυριακή πρωϊ.

Καλό Ταξίδι Γιάννη γιατί υπάρχουν και ιδεολόγοι δημοσιογράφοι. Ευχόμαστε να βρει μιμητές ο τρόπος της ζωής σου και το έργο σου.

πληρ. από Σταρ Κεντρικής Ελλάδας
Advertisements