>Πρεμιέρα για τον "Ράφτη Κυριών" που ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Posted on 13 Ιανουαρίου 2011


>Πρεμιέρα σήμερα, στις 9 το βράδυ, το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, για το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με το έργο «Ράφτης κυριών» του Ζορζ Φεϋντό, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια Πέρη Μιχαηλίδη, σκηνικά – κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, φωτισμούς Στράτου Κουτράκη.
Παίζουν οι Φίλιππος Σοφιανός, Κώστας Φλωκατούλας, Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Χατζηιωαννίδου, Θωμάς Βούλγαρης, Mαρία Γίτσα, Κατερίνα Χιωτίνη, Βασιλική Τρουφάκου, ενώ συμμετέχει και η Μέλπω Ζαρόκωστα […]


Το έργο
Στο Παρίσι του 1890, της μπελ επόκ, του Τουλούζ Λοτρέκ, της Μονμάρτρης και του «Μουλέν Ρουζ», ο Φεντό γράφει τη φαρσοκωμωδία «Ράφτης Κυριών» (1887).
Ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στο σπίτι του, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας. Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης, η γυναίκα του και η πεθερά του, ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα, που μετατρέπει σε ραφείο – ερωτική φωλιά. Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν τη φάρσα.

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο (9 μ.μ.) και Κυριακή.
Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του θεάτρου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22310-33325 και 22310-32215.
Τηλέφωνα ταμείου θεάτρου: 22310-32141.
Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ φοιτητικό.
Ισχύουν μειωμένα εισιτήρια για συλλόγους και οικογένειες.

Advertisements