>ΣΥΝασπισμός: Να επιστραφούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013

Posted on 13 Ιανουαρίου 2011


>«Να επιστραφούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013, το παραμύθι τελείωσε», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το αθλητικό τμήμα του ΣΥΝ, μετά τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού από την οποία «προκύπτει ότι η κυβέρνηση επιμένει στη διοργάνωση των άχρηστων Μεσογειακών Αγώνων του 2013 σε Βόλο και Λάρισα, με κόστος 135 εκατ. ευρώ» […]


Στη ανακοίνωση, αφού γίνεται λόγος για περικοπές άνω του 35% των ετήσιων δαπανών για τον αθλητισμό, την κατάργηση των ενισχύσεων στα ερασιτεχνικά σωματεία, το κλείσιμο των αθλητικών σχολείων κ.α., αναφέρεται ότι:

«Ο ΣΥΝ ξανα-δηλώνει την αντίθεσή του στη διοργάνωση των αγώνων. Τα 135 εκατ. ευρώ που πρόκειται να κατασπαταληθούν να επιστραφούν στον ελληνικό αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία και άλλες κοινωνικές πρόνοιες. Να δοθούν για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της Θεσσαλίας σε κοινωνικές υποδομές. Κανένας σοβαρός κοινωνικός λόγος δεν υπάρχει για να διεξαχθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 στην Ελλάδα. Μόνο λόγοι εξυπηρέτησης γνωστών ιδιωτικών συμφερόντων».

Posted in: ΚΟΜΜΑΤΑ