>Συνάντηση ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς-Θεσσαλίας με το δήμαρχο Στυλίδας για τα διόδια

Posted on 14 Ιανουαρίου 2011


>Την επιτάχυνση των διαδικασιών, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοικοι του δήμου της Στυλίδας για να διέρχονται από τα διόδια της Πελασγίας και να διανεμηθούν 1400 κάρτες ελεύθερης διάταξης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαγκριώτης, συζήτησαν σε συνάντησή τους η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς-Θεσσαλίας κα Καλλιόπη Γερακούδη με τον δήμαρχο της Στυλίδας κ. Απόστολο Γκλέτσο σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη […]


Και οι δύο μαζί, με μηχανικούς, επισκέφθηκαν την περιοχή όπου παραμένουν ανοιχτές οι πλαϊνές μπάρες στον αυτοκινητόδρομο για να μελετήσουν επιτόπου τα στοιχεία που συνθέτουν τις προτάσεις από την πλευρά του δημάρχου της Στυλίδας κ. Απόστολου Γκλέτσου.

«Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε ότι οι συγκεκριμένες προσβάσεις έχουν την ασφάλεια που επιβάλλεται σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο…» είπε μεταξύ άλλων η ίδια η κα Γερακούδη στη συνομιλία της με τον Απόστολο Γκλέτσο ενώ τελευταίος απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά αλλά και οποιαδήποτε κρίση στις διαπιστώσεις οι οποίες που τοποθετήθηκαν στο διάλογο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που συνεχίστηκε στο δημαρχείο της Στυλίδας, πολύ περισσότερο συζητήθηκε το θέμα της διανομής των καρτών έτσι ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να διέρχονται χωρίς να πληρώνουν, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα που έχουν σχέση με τις απαλλοτριώσεις στην περιοχή, οι οποίες φτάνουν το 1,2 εκατ. €. Σημειώθηκε δε, πως για την κατασκευή του παράπλευρου δικτύου έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος από το Μάρτιο του 2010 και με την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων θα προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής. Αξίζει να σημειωθεί ότι προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και τα συμπεράσματα των μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ που επισκέφτηκαν την περιοχή.

Τέλος, ο κ. Απόστολος Γκλέτσος απέφυγε να κάνει γνωστές τις προθέσεις του ο ενώ δεν απέφυγε να δηλώσει την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις τις οποίες θεωρεί ως αποτέλεσμα των πιέσεων που προέκυψαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα. « Θα παρακολουθούν αυστηρά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών των δεσμεύσεων» είπε ο κ. Γκλέτσος χωρίς όμως να ανακοινώσει την απομάκρυνση των χωματουργικών μηχανημάτων του Δήμου από τα σημεία όπου έχουν ανοίξει οι πλαϊνές μπάρες στην Εθνική Οδό.

(φωτ. εφημ. Ημέρα)
Advertisements