>Θα επιτρέπεται το κάπνισμα στα καταστήματα αλλά θα πληρώνουν φόρους!!!

Posted on 14 Ιανουαρίου 2011


>Λύση μέσω φόρων μελετά η κυβέρνηση αναφορικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιβληθεί φόρος, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα στους πελάτες τους […]


Πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», αναφέρουν ότι το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, όπως στα µπουζούκια, τα Music Halls, τα Clubs, στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνο.
Οι νέες ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα.

Πως θα υπολογίζεται ο φόρος
Το ποσό του φόρου θα υπολογίζεται βάσει των τετραγωνικών μέτρων στα κέντρα διασκέδασης, ενώ σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.µ,
Κάθε κέντρο που θα εντάσσεται στη ρύθµιση για τη λήψη της ειδικής άδειας µε την οποία θα επιτρέπεται το κάπνισµα, θα καταβάλλει φόρο σε µηνιαία βάση, ανεξάρτητα από τις ώρες ή τις ηµέρες λειτουργίας του.

Η απαγόρευση του καπνίσματος θα διατηρηθεί σε: εστιατόρια, ταβέρνες, Fast Food, κινηματογράφους, θέατρα, ξενοδοχεία, αίθουσες παιχνιδιών και αίθουσες εκδηλώσεων κάθε μορφής.
Τα έσοδα από το φόρο θα πηγαίνουν για τη βελτίωση της υποδοµής νοσοκοµειακών µονάδων και για την κάλυψη πρωτογενών ελλειµµάτων τους.
Υπολογίζεται ότι θα εισπράττονται ετησίως 100 εκατ. ευρώ.

«Ανεφάρμοστοι όροι»
»Απορρίπτουμε εκ των προτέρων τυχόν ρυθμίσεις που θα καταργήσουν την απαγόρευση του καπνίσματος κατ’ όνομα, αλλά θα θέσουν ανεφάρμοστους όρους και ανέφικτες προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων μας ως χώρων καπνιζόντων, με σκοπό να καταλήξουμε και στο ίδιο αποτέλεσμα από άλλο δρόμο» σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών επαγγελμάτων με αφορμή τις τροποποιήσεις στον αντικαπνιστικό νόμο
«Οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί θα πρέπει να λάβει υπόψη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων ανθρώπων» προσθέτουν.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία ο μόνος τρόπος προκειμένου να υπάρξει επιτέλους ένας δίκαιος, ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος νόμος είναι η δημόσια διαβούλευση, ο συνυπολογισμός όλων των οικονομικών, κοινωνικών και ιδεολογικών παραμέτρων και ο σεβασμός σε όλες τις απόψεις.

nooz.gr
Posted in: ΕΛΛΑΔΑ