>Κατάληψη των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Λαμίας από τη Λαϊκή Επιτροπή Φθιώτιδας

Posted on 17 Ιανουαρίου 2011


>Η Λαϊκή Επιτροπή Φθιώτιδας (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ) έκανε σήμερα το πρωί από τις 7:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ κατάληψη στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Λαμίας με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν οι ασθενείς το χαράτσι των 5€ για υπηρεσίες υγείας αλλά και το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων.
Η κίνηση αυτή είχε πολύ θετικό αντίχτυπο σε ασθενείς και εργαζόμενους που επικρότησαν την ενέργεια της Λαϊκής Επιτροπής.
Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο αγώνας συνεχίζεται με στόχο […]


Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
Το σύστημα Υγείας – Πρόνοιας θα εξειδικεύεται στη νεολαία, στις γυναίκες, στους ηλικιωμένους, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στις ιδιαίτερες ανάγκες νησιωτικών και ορεινών περιοχών, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας με κριτήρια πληθυσμιακά, γεωγραφικά, επιδημιολογικά κ.ά.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – Πρόνοια και κοινωνικοποίηση όσων υποδομών πληρούν τις προϋποθέσεις.
Το βιβλιάριο Υγείας να εκδίδεται για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ανεργία, ύψος μισθού, εθνικότητα, θα έχει χαρακτήρα μόνο «υγειονομικής ταυτότητας», χωρίς καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στις υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές. Δημιουργία αποκλειστικά κρατικής Βιομηχανίας Φαρμάκου.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσει η Λαϊκή Επιτροπή Φθιώτιδας στα Κέντρα Υγείας Στυλίδας και Αταλάντης 21/1, και στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης 24/1.

Advertisements