>Οι πιο «απρόσεχτοι» θα πληρώσουν την «κάθαρση» με δήμευση & δίκη…

Posted on 17 Ιανουαρίου 2011


>Ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ- που από τις δηλώσεις του ιδίου προκύπτει ότι είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος-, ένα πρώην κορυφαίο στέλεχός του ΠΑΣΟΚ, τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ και πολλά άλλα πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο του «πόθεν έσχες». Και ενώ το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στα πρόσωπα, η κυβέρνηση δρα σιωπηλά αλλά φέρεται αποφασισμένη να μην κάνει «συμψηφισμούς» σε αθέμιτο πλουτισμό πολιτικών προσώπων που ερευνά ο ΣΔΟΕ διαβεβαιώνοντας θα οδηγείται στη δικαιοσύνη όποια υπόθεση στηρίζεται σε ακλόνητα στοιχεία […]


Για να μη θεωρηθεί ακριβώς ότι εμπλέκονται λάθος πρόσωπα και διασύρονται χωρίς στοιχεία πολιτικοί, σύμφωνα με δημοσιεύματα με άκρα μυστικότητα, μια ομάδα εφοριακών, στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εισαγγελέων διενεργούν ελέγχους στην Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα, σε Ευρώπη, ΗΠΑ και «φορολογικούς παραδείσους», καθώς πρόκειται για τα πεδία ανάπτυξης επενδυτικών δραστηριοτήτων από όλους τους προαναφερθέντες.

Ένας λόγος παραπάνω που η κυβέρνηση προκειμένου να διοχετεύσει κάπου την κοινωνική οργή, διαρρέει ότι θα προχωρήσει σε δημεύσεις όσων περιουσιακών στοιχείων δεν έχουν συμπεριληφθεί στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών πέρα από τη δικαστική εξέλιξη της κάθε περίπτωσης.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής, τη διερεύνηση των περιουσιακών του στοιχείων από τον ΣΔΟΕ σχολιάζει ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος:
«Είμαι όμηρος μιας αλήτικης σκευωρίας. Αλλά ο κόσμος ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει» λέει.

Οι κατηγορίες οι οποίες ερευνώνται από το ΣΔΟΕ είναι παράβαση φορολογικού κώδικα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος όμως, όχι μόνο επιμένει στην αθωότητά του και στην μελλοντική του δικαίωση αλλά στέλνει και μηνύματα προς το ΠΑΣΟΚ:

«Και ο Στρος Καν είχε παραιτηθεί επειδή τον κατηγόρησαν για ατασθαλίες. Αφού ξεκαθάρισε όμως με τη Δικαιοσύνη, επανήλθε και έγινε πρόεδρος του ΔΝΤ. Εδώ δεν σεβάστηκαν τον Παπανδρέου και τον έσυραν στο Ειδικό Δικαστήριο»…. Τέλος, υπενθυμίζει στους πρώην «συντρόφους» του ότι ανεστάλη η κομματική του ιδιότητα, αλλά παραμένει «ενεργός στην πολιτική». Επιμένει τέλος στην «γραμμή» ότι ο παράνομος πλουτισμός δεν αφορά στον ίδιο και ότι «εάν υπάρχουν ευθύνες σε πολιτικούς, πρέπει να υπάρξουν και συνέπειες. Αλλά γιατί πάνε να εμπλέξουν εμένα;».

Επίσης, δικογραφία που αφορά σε άλλο πρώην υφυπουργό, ο οποίος δεν κατονομάζεται, διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό πρόκειται για υπόθεση η οποία αναφέρεται στην προστασία 250 στρεμμάτων του Δημοσίου στις θέσεις Γλυφάδα και Παλιόχανο του Παράλιου Άστρους και η οποία απασχόλησε σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Ποντίκι», για τα αποτελέσματα της έρευνας του ΣΔΟΕ έχουν ενημερωθεί τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ακόμη και για μεγάλα ονόματα της παράταξής του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στη λίστα όσων ελέγχονται βρίσκονται ονόματα πολιτικών που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινή γνώμη. Ωστόσο, από τις έρευνες προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία και για άλλους πολιτικούς, οι οποίοι έως τώρα δεν είχαν απασχολήσει για σκάνδαλα και παράνομους πλουτισμούς.

Σε πρώην υπουργό της ΝΔ, αναφέρεται άλλο εκτενές ρεπορτάζ το newsbeast.gr χωρίς να κατονομάζει πρόσωπο. Προσθέτει ότι ερευνάται ο τρόπος που αποκτήθηκε μια τεράστια περιουσία σε ακίνητα και καταθέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια. Το ρεπορτάζ, μιλά για τον ίδιο και τη σύζυγό του, η οποία είχε μια μικρή εταιρεία, που δημιουργήθηκε με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 8.000 ευρώ. Μέσα σε λίγα χρόνια επί υπουργίας του συζύγου της, η εταιρία της πραγματοποίησε τζίρους εκατομμυρίων και απέφερε μέσα σε διάστημα 10 ετών στην… οικογενειακή εστία κέρδη κοντά 3 εκατ. ευρώ! Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι τα εισοδήματα του ζεύγους, μέσα στο διάστημα της ανοδικής πορείας του πολιτικού, δεκαπλασιάστηκαν, αφού από 103.000 ευρώ που ήταν το 1999, όπου περιλαμβανόταν η βουλευτική αποζημίωση, το 2008 έφτασαν στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πλούτος του ζεύγους καταδεικνύεται και στα λοιπά περιουσιακά στοιχεία που δήλωσε το 2008, όπου οι συνολικές καταθέσεις ανέρχονται σε 350.000 ευρώ και άλλα 375.000 σε ξένο νόμισμα αλλά και μετοχές αξίας 190.000 ευρώ, καταθέσεις φυσικά που θα είναι τουλάχιστον διπλάσιες το 2009, αφού θα περιλαμβάνεται και το 1,2 εκ. ευρώ των κερδών της εταιρείας της συζύγου.

eklogika.gr
Advertisements
Posted in: ΣΧΟΛΙΑ