>Εξαιρετικά ήπια χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς η εμφάνιση των κρουσμάτων γρίπης των χοίρων (Α) στην Ελλάδα. Λάρισα:Τρία τα κρούσματα στη Λάρισα

Posted on 18 Ιανουαρίου 2011


>«Εξαιρετικά ήπια», χαρακτηρίζεται η εξέλιξη της εμφάνισης των κρουσμάτων γρίπης τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.
Όπως είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο γγ του Υπουργείου Υγείας, Α. Δημόπουλος, έχουν ήδη καταγραφεί ο θάνατος μίας γυναίκας, η οποία δεν είχε υποκείμενο νόσημα, και η ύπαρξη δώδεκα άλλων ανθρώπων, οι οποίοι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με γρίπη […]


Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι βρισκόμαστε στην περίοδο έναρξης του φαινομένου της εποχικής γρίπης, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί ως τις αρχές Μαρτίου.
Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο κ. Δημόπουλος, οι πολίτες είναι πολύ πιο συγκρατημένοι σε σχέση με πέρσι και σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό και σε ό,τι αφορά την ανησυχία.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενδεχόμενα, οι πολίτες δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για το θέμα της γρίπης», κατέληξε ο γγ του Υπουργείου.

Τρία τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων (Α) στη Λάρισα
Στα τρία ανέρχονται τελικά τα διαγνωσμένα περιστατικά με νέα γρίπη, που νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Λάρισα.
Πρόκειται για ένα 40χρονο ο οποίος νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αλλά μετά την βελτίωση της κατάστασης του έχει μετακινηθεί σε κλινική του Νοσοκομείου, για έναν 63χρονο που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ και για μία 25χρονη η οποία διακομίστηκε στην ΜΕΘ του ΓΝ Καρδίτσας λόγω έλλειψης κλινών στα νοσοκομεία της Λάρισας.

Advertisements
Posted in: ΕΛΛΑΔΑ