>Κοντά στους απλήρωτους εργαζόμενους του ξενοδ. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, στο Πλατύστομο η Λαϊκή Επιτροπή Φθιώτιδας

Posted on 19 Ιανουαρίου 2011


>Η Λαϊκή Επιτροπή Φθιώτιδας, που συγκροτείται από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, εκπροσώπους της ΟΓΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
Καταγγέλλει, τον επιχειρηματία Στραγάλη που εκμεταλλεύεται τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις των Λουτρών Πλατυστόμου που εδώ και 12 μήνες έχει απλήρωτους 24 εργαζομένους […]


Αφού τους ξεζούμισε, βάζοντας τους να δουλεύουν 10 ώρες και πληρώνοντας τους 4ωρα με απαράδεκτα χαμηλές αποδοχές, αδιαφορεί για το δίκαιο αίτημα τους να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επίσχεση εργασίας προσλαμβάνοντας νέους εργαζόμενους.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα και όσους τον ανέχονται ή των στηρίζουν. Καταγγέλλουμε το θεσμικό πλαίσιο που έχουν φτιάξει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που επιτρέπει στην ασύδοτη εργοδοσία την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Αφού τους χάρισαν, στο όνομα της ψεύτικης ανάπτυξης και των ιδιωτικοποιήσεων, την διαχείριση δημόσιας περιουσίας, τους δίνουν το δικαίωμα να δρουν σε βάρος των εργαζομένων.
Η Λαϊκή Επιτροπή ζητά να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα ζητήσουν από τον Δήμο Μακρακώμης, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Βουλή να ελέγξουν πως παραχωρήθηκε στον επιχειρηματία το συγκρότημα του Πλατυστόμου, που πρέπει να μείνει λαϊκή περιουσία.
Σε κάθε περίπτωση καλούμε το λαό της περιοχής να κάνει δική του υπόθεση την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Στραγάλη. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η εργατική αλληλεγγύη είναι ανάσα ζωής, πηγή δύναμης και καθοριστικός παράγοντας για αποτελεσματική αντίσταση και προοπτική του λαού.

Λαϊκή Επιτροπή Φθιώτιδας

Advertisements