>Πολιτική κίνηση, ανακοίνωσαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου

Posted on 19 Ιανουαρίου 2011


>Τη συγκρότηση πολιτικής κίνησης με την ονομασία Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ανακοίνωσαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β΄Αθηνών Γιάννης Δημαράς και περιφέρειας Αττικής Βασίλης Οικονόμου […]


Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Δημαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η προσπάθεια τους θα είναι επιτυχής, σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνει από τους πολίτες και εξήγησε ότι δεν ιδρύεται πολιτικό κόμμα γιατί «το πρόβλημα του τόπου δεν είναι η ίδρυση ενός ακόμη κόμματος, αλλά να βγει το συντομότερο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει με την πολιτική του Μνημονίου».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραιτηθεί από τη Βουλή, ούτε θα αποχωρήσει από το Περιφερικό Συμβούλιο, στο οποίο εξελέγη, και πρόσθεσε ότι «σήμερα η χώρα αναζητά πολιτικούς έντιμους, ειλικρινείς που θα λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό» και τόνισε ότι η κίνηση αυτή «δεν θα είναι χαλαρή» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μετεξελιχθεί σε κόμμα, αν το επιβάλλουν οι πολιτικές εξελίξεις και το ζητήσουν όσοι την ακολουθήσουν σ΄ όλη την Ελλάδα, τους οποίους κάλεσε σε αυτοργάνωση και ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σ΄όλη την χώρα.

Άσκησε ακόμη έντονη κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τις αποφάσεις που αφορούν την χώρα τις παίρνει μια παρέα μαζί με τον πρωθυπουργό κι όχι η πλειοψηφία των εκλεγμένων βουλευτών», ενώ επανέλαβε την πλήρη διαφωνία του ιδίου και του κ. Οικονόμου με το Μνημόνιο, για τις οποίες θεωρεί ότι δικαιώνεται.

Στην ανακοίνωση της ίδρυσης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, παραβρέθηκαν φίλοι και ψηφοφόροι που στήριξαν τον κ. Δημαρά και τον κ. Οικονόμου, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Κοντομάρης, ενώ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των δυο βουλευτών και αντιπροσωπεία στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μιχ. Μιχαήλ
Advertisements
Posted in: ΕΛΛΑΔΑ