>Δήλωση του βουλευτή τη ΚΚΕ Θανάση Παφίλη σχετικά με το πόρισμα του ΚΚΕ για το σκάνδαλο Siemens

Posted on 21 Ιανουαρίου 2011


>Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή το ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη το κόμμα του θα τοποθετηθεί λεπτομερέστερα και πιο συγκεκριμένα για όλα τα παρακάτω θέματα στην Ολομέλεια της Βουλής […]


1.Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το σκάνδαλο της Siemens και επικίνδυνη για το λαό η πολιτική τους. Έχουν πολιτικές ευθύνες για το σύνολο του σκανδάλου.

2.Προκύπτουν πολιτικές ευθύνες όλων όσων από κυβερνητικές θέσεις χειρίσθηκαν τις συμβάσεις της SIEMENS σε όλους τους σχετικούς τομείς που αυτές συνάφθηκαν και υλοποιήθηκαν..

3.Πρέπει να συσταθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για περαιτέρω διερεύνηση όλων των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων που κατά καιρούς χειρίστηκαν τη σύναψη συμβάσεων, την εκτέλεσή τους και την παραλαβή των έργων κατά τους τομείς της αρμοδιότητάς τους για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών (πέραν των Τ. Μαντέλη και Θ. Τσουκάτου που όπως έχει αποδειχθεί πήραν χρήματα από το ταμείο της Siemens).

4.Το Κ.Κ.Ε. κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για τη διερεύνηση του σκανδάλου. Υπάρχουν σοβαρά εμπόδια που δυσκολεύουν και κλείνουν το δρόμο για την αλήθεια. Σχετίζονται πρώτα απ’ όλα με το θεσμικό πλαίσιο του ίδιου του συστήματος π.χ. τις ανώνυμες μετοχές, τις δυνατότητες των offshore εταιρειών να αποφεύγουν τον έλεγχο και να καλύπτονται πίσω από την ισχύουσα νομοθεσία κλπ. Σχετίζονται επίσης με τη δραστηριοποίηση μηχανισμών συγκάλυψης για το σβήσιμο των ιχνών και στη συγκεκριμένη περίπτωση με το κλείσιμο της υπόθεσης από τη Siemens.To K.K.E. έχει συγκεκριμένες θέσεις για την αύξηση της δυνατότητας ελέγχου όπως έχουν ήδη διατυπωθεί επανειλημμένα και αναφέρονται και στο πόρισμά μας.

Advertisements
Posted in: ΚΟΜΜΑΤΑ