>Από το γήπεδο στην εντατική ποδοσφαιριστής του Εθνικού Κομποτάδων

Posted on 22 Ιανουαρίου 2011


>Με σοβαρό καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας και νοσηλεύεται στην εντατική κλινική ένας 33 χρόνος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που έπαιζε σε ματς του τοπικού πρωταθλήματος της Φθιώτιδας. Οι γιατροί δεν μπορούν ακόμη να βγάλουν συμπεράσματα κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή το μεσημέρι […]


Όλα εξελίχθηκαν στο γήπεδο των Κομποτάδων. Ο 33 χρόνος ποδοσφαιριστής ήταν στην ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς Εθνικού Κομποτάδων με την Αταλάντη για το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας. Είχαν περάσει μόλις 40 λεπτά αγώνα και ο 33χρονος ποδοσφαιριστής παραπονείται στον προπονητή του « δεν μπορώ να αναπνεύσω…» και ζητά να τον αντικαταστήσει άμεσα.
Παρά την αντικατάσταση ο 33 χρόνος ποδοσφαιριστής παρέμεινε με τους συμπαίκτες του μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου στον πάγκο της ομάδας, αποσύρθηκε στα αποδυτήρια μαζί με τους άλλους ποδοσφαιριστές και όταν οι συνάδελφοί του βγήκαν και πάλι για το δεύτερο ημίχρονο ο ίδιος παρέμεινε κοντά στα αποδυτήρια για να παρακολουθεί το ματς. Είχαν περάσει περίπου 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου όταν τον είδαν να πέφτει κάτω.

Γιατρός δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ειδοποιούν το ΕΚΑΒ ενώ παράλληλα προσπαθούν να τον συνεφέρουν. Όταν αργότερα φτάνει στο νοσοκομείο της Λαμίας με το ασθενοφόρο οι γιατροί μιλούν για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Με την ανάνηψη από τους γιατρούς εισάγεται κατευθείαν στην εντατική μονάδα και νοσηλεύεται σε καταστολή.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει πυροδοτήσει σ΄ ολόκληρη την περιοχή έναν διάλογο ο οποίος γίνεται επίκαιρος μετά από παρόμοια περιστατικά. Από τη μια πλευρά η απουσία ιατρικής παρακολούθησης και εξετάσεων για τους αθλητές που συμμετέχουν σε ερασιτεχνικά σωματεία και από την άλλη η μη ύπαρξη ιατρικού δυναμικού στους αγώνες.

Advertisements