>Γιαννόπουλος κατά κυβέρνησης για το θέμα των φαρμακοποιών

Posted on 23 Ιανουαρίου 2011


>Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Θανάσης Γιαννόπουλος, με δηλώσεις του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φέρεται ερασιτεχνικά στο θέμα των Φαρμακοποιών που οδηγούν τον καταναλωτή σε αδιέξοδο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του […]


«Οι κυβερνητικοί ερασιτεχνισμοί στο θέμα των Φαρμακοποιών και των Φαρμακείων οδηγούν την Ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα καταναλωτή σε αδιέξοδο. Τώρα, αναγγέλλεται ότι, για να αντιμετωπίσουν την απεργία των φαρμακοποιών, θα καλυφθούν οι ανάγκες προμήθειας σε φάρμακα από τα Φαρμακεία των Δημοσίων Νοσοκομείων.

Κάποιος πρέπει να θυμίσει στους μεγάλους ερασιτέχνες ότι τα νοσοκομειακά φαρμακεία, πέρα από τις γνωστές και διαρκώς επιδεινούμενες ελλείψεις τους σε οργάνωση, στελέχωση και επάρκεια εφοδιασμού, είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτο να διαθέτουν το εύρος ιδιοσκευασμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Πέρα από αυτό, είναι αριθμητικώς αδύνατο να επαρκέσουν, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού. Εάν η κυβέρνηση έχει σκοπό να μεταβάλει τα νοσοκομειακά φαρμακεία σε απεργοσπαστικό μηχανισμό, καλό θα είναι να θυμηθεί ότι εκθέτει σε κατάρρευση το νοσοκομειακό φαρμακευτικό δίκτυο. Και το αποτέλεσμα δεν θα είναι απλώς η δική της ήττα, αλλά και η απώλεια άλλης μιας ακόμη ευκαιρίας να εξορθολογισθεί το κύκλωμα φάρμακο-φαρμακείο-έλληνας άρρωστος».

Advertisements
Posted in: ΚΟΜΜΑΤΑ