>Παρέμβαση Π. Τατούλη για τις συνεχείς αυξήσεις των διοδίων στην Πελοπόννησο. Αντε και στα …δικά μας κ. Περγαντά

Posted on 26 Ιανουαρίου 2011


>Την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων που οδηγούν στην συνεχή αύξηση των διοδίων στην Πελοπόννησο ζητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με επιστολή του στους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, και Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη […]


Στην επιστολή – παρέμβαση, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε, κατά κοινή ομολογία, οφείλουμε να επιστρατεύσουμε όλα τα αποθέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και να επιδείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευθύνη, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το ζητούμενο της κοινωνικής συνοχής, επί των γερών βάσεων της οποίας θα θέσουμε τις νέες βάσεις του αναπτυξιακού μοντέλου, που έχει ανάγκη η χώρα για να εξέλθει από την κρίση. Ως εκ τούτων, πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην συνεχιζόμενη αύξηση των διοδίων στις εθνικές οδούς που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Ο κ. Τατούλης ζητά από τους υπουργούς να παρέμβουν προκειμένου να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των επίμαχων συμβάσεων, η οποία -όπως αναφέρει- «προβλέπεται ρητά και στην νομοθετική ρύθμιση» και τονίζει πως «οι Πελοποννήσιοι πολίτες δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος των αυξήσεων, οι οποίες παράλληλα θα αποτελούν ανάχωμα στην αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας μας».

«Ο ορθολογισμός και η νηφαλιότητα οφείλουν να πρυτανεύσουν, δεν μπορούμε να αφήνουμε περιθώρια στο λαϊκισμό να σκιάζει περαιτέρω το μέλλον του τόπου μας», καταλήγει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Advertisements
Posted in: ΔΙΟΔΙΑ