>Προς λύση το πρόβλημα με τους μετανάστες στη Νομική;

Posted on 27 Ιανουαρίου 2011


>Αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά από πολύωρες συσκέψεις των Πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του προεδρεύοντα της Συνόδου των Πρυτάνεων Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, φαίνεται να βρέθηκε λύση στο πρόβλημα των τελευταίων ημερών, καθώς εξασφαλίστηκε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, για να μεταφερθούν οι μετανάστες που βρίσκονται στη Νομική […]


Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Παπαθεοδώρου, το κτίριο βρέθηκε με τη συμβολή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και πληροί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Εάν ευοδωθούν οι συνομιλίες με τους μετανάστες, θα μεταφερθούν σήμερα το πρωί στο συγκεκριμένο κτίριο.

Ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των μεταναστών
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά τις συνεχείς διαβουλεύσεις με φορείς για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο ζήτημα της παραμονής μεταναστών στο κτίριο της Νομικής, ανακοίνωσε ότι:
«Παρά τις αντιξοότητες εξασφαλίσαμε σήμερα κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Η λύση αυτή κατέστη δυνατή με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής – οι οποίες μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μεριμνήσουν για την εγκατάσταση και την υποστήριξη των μεταναστών στο χώρο αυτό. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εγγυάται την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στο κτίριο με δικά του μέσα και τη συνδρομή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ευχαριστούμε τις παραπάνω οργανώσεις για τη συμβολή τους στην επίλυση αυτού του οξύτατου προβλήματος. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί μέρος της λύσης και αυτό επεδίωκε από την αρχή. Αύριο (σήμερα) το πρωί, αναμένουμε τη συνεργασία των μεταναστών για την ομαλή μετεγκατάστασή τους στο νέο κτίριο».

Advertisements
Posted in: ΕΛΛΑΔΑ