>«Δεν βοηθά η στάση των μεταναστών απεργών πείνας» λέει ο ΣΥΝ

Posted on 28 Ιανουαρίου 2011


>Την στάση των μεταναστών απεργών πείνας στη Νομική επέκρινε την Πέμπτη ο ΣΥΝ, λέγοντας πως θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για την κατάργηση του ασύλου.
«Χρειάζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους» αναφέρει ο ΣΥΝ, λέγοντας πως η απόφαση της Πρυτανείας για μετεγκατάσταση σε άλλό χώρο αποτελεί ηθική δικαίωση στον αγώνα των μεταναστών.
Η ανακοίνωση αναφέρει […]


«Με δεδομένη την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους απεργούς πείνας, εκτιμούμε πως η αξιοποίηση της πρότασης της Πρυτανείας για την ασφαλή μεταφορά τους σε άλλο χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους, αποτελεί ηθική τους δικαίωση και αναδεικνύει το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, αποσυσχετίζοντάς το από τον χώρο της Νομικής και το πανεπιστημιακό άσυλο».

«Σεβόμαστε την ελευθερία έκφρασης και γνώμης, ιδιαίτερα όσων επιλέγουν να αγωνίζονται με οριακές μορφές πάλης» συνεχίζει η ανακοίνωση, τονίζοντας όμως: «Ωστόσο θεωρούμε ότι η σημερινή τους στάση δε βοηθά τον αγώνα τους, παρά δίνει άλλοθι στη κυβέρνηση να επιδιώξει τη κατάργηση του ασύλου».

«Χρειάζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους» υπογραμμίζει ο ΣΥΝ, καλώντας «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Καλούμε την κυβέρνηση να μην αντιδράσει σπασμωδικά, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, χωρίς τη χρήση βίας και τη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Επικριτικός για την ανακοίνωση του ΣΥΝ εμφανίστηκε ο ΛΑΟΣ, αναφέροντας πως «οι «δημοκράτες» και «ανθρωπιστές» του ΣΥΡΙΖΑ, που έσυραν τους δύστυχους μετανάστες από την Κρήτη ως το κτίριο της Νομικής, εγκλωβίζοντάς τους σε αυτό, τώρα, μπροστά στο αδιέξοδο που οι ίδιοι υποκίνησαν, «νίπτουν τας χείρας των»».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Advertisements
Posted in: ΕΛΛΑΔΑ