>Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας Θαν. Νάκου για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013

Posted on 28 Ιανουαρίου 2011


>Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την σημερινή απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από την πόλη του Βόλου και της Λάρισας […]


«Η δραματική εξέλιξη της αφαίρεσης της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα, είναι το αποτέλεσμα των παλινωδιών και της παντελούς έλλειψης σχεδίου και οργάνωσης από την πλευρά της κυβέρνησης. Στις συνεχείς και αγωνιώδεις ερωτήσεις και επερωτήσεις μας στη Βουλή για το θέμα, όλο το προηγούμενο διάστημα, οι αρμόδιοι υφυπουργοί, αρχικώς η κα Γκερέκου και στη συνέχεια ο κ. Νικητιάδης, επαναλάμβαναν την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι θα κάνουμε τους καλύτερους Μεσογειακούς αγώνες και μας διαβεβαίωναν ότι όλα έβαιναν καλώς σε σχέση με την προετοιμασία της διοργάνωσης.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο προϊστάμενός τους υπουργός κ. Γερουλάνος εξέπεμπε διαφορετικά μηνύματα. Αυτή η αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική έρχεται τώρα να στερήσει από την περιοχή μας μία σπουδαία αναπτυξιακή ευκαιρία, αλλά και να εκθέσει τη χώρα μας διεθνώς, στα μάτια της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας.
Η κυβέρνηση γνώριζε που θα οδηγούνταν τα πράγματα, ωστόσο αντί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, επέλεξε να παίξει προεκλογικά με το θέμα για να αποφύγει το πολιτικό κόστος στους Νομούς Μαγνησίας και Λάρισας -και όχι μόνο-, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα σε μία ταπεινωτική απόφαση, η οποία είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται για την ήδη επιβαρυμένη διεθνή εικόνα της Ελλάδας. Θα βρεθεί, άραγε, κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για αυτό το φιάσκο; »

Advertisements