>Λάθος η παραπομπή Σημίτη, λέει ο ο βουλευτής της ΝΔ, Ευ. Αντώναρος. Στο ίδιο μήκος και ο Μ. Κεφαλογιάννης για τους πρωθυπουργούς

Posted on 30 Ιανουαρίου 2011


>Αποστάσεις από την απόφαση της ΝΔ να επιρρίψει ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη για την υπόθεση Ζήμενς κρατά ο βουλευτής του κόμματος Ευ. Αντώναρος με δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής» […]


Ο κ. Αντώναρος, στενός συνεργάτης και καθημερινός συνομιλητής του κ. Καραμανλή, σημειώνει: «Παγίως είμαι εναντίον της γενικόλογης και έωλης απόδοσης ευθυνών. Οι πρωθυπουργοί -όλοι οι πρωθυπουργοί-, και ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής, έχουν τη γενική εποπτεία του κυβερνητικού σχήματος, τη γενική ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής.

Φυσικά, κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο, κανείς δεν έχει ασυλία. Οφείλουμε όμως να κρίνουμε με υπευθυνότητα την κάθε περίπτωση, με τον προσήκοντα σεβασμό σε προσωπικότητες από οποιαδήποτε μικροκομματική σκοπιμότητα, έξω από λογικές ρεβανσισμού».

Επιμένει πάντως ότι το σκάνδαλο έχει «πράσινο χρώμα» αναφέροντας: «Η υπόθεση της Siemens είναι ένα πράσινο σκάνδαλο. Αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Κατά την περίοδο εκείνη πάρθηκαν αποφάσεις που κατά γενική παραδοχή είναι αμφισβητήσιμες και επιλήψιμες. Αποφάσεις για αδιαφανείς προγραμματικές συμφωνίες και αναθέσεις έργων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σε τι φταίει η Νέα Δημοκρατία; Στο ότι επαναδιαπραγματεύθηκε και πέτυχε καλύτερους όρους σε αμαρτωλές συμβάσεις; Αυτά είναι αστεία πράγματα».

Δηλώνει επίσης ότι δεν έχει επιφυλάξεις στο να ελεγχθούν τα κομματικά ταμεία τονίζοντας ότι η ΝΔ σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

Την ίδια, περίπου άποψη έχει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφέροντας ότι χρειάζονται σοβαρές αποδείξεις για παραπομπή πρώην πρωθυπουργού
«Τα ταμεία όλων των κομμάτων πρέπει να ελεγχθούν διαχρονικά για λόγους διαφάνειας» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News σημειώνοντας ότι από το 1990 καταθέτει προτάσεις αλλά απορρίπτονται από το ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να παραπέμπονται πρώην πρωθυπουργοί με αφορμή τις ευθύνες που επιρρίπτει η ΝΔ στον κ. Σημίτη ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνει «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, αρκεί να υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις και να μη γίνονται τέτοιες κινήσεις στη λογική πολιτικών διώξεων αντιπάλων».

Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης ζητά να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν βρίσκονται ακόμη και αν τυχόν αφορούν στελέχη της ΝΔ.

Εκτιμά επίσης πως το ΠΑΣΟΚ «δεν θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά αλλά θα μας οδηγήσει ταχύτατα στην ελεγχόμενη χρεοκοπία, σύμφωνα με τα σχέδια των ισχυρών της ΕΕ και του ΔΝΤ». Αναφέρει πάντως ότι η ΝΔ δεσμεύεται από τις διεθνείς συμβάσεις – εφόσον κληθεί στην εξουσία- αλλά θα διαπραγματευθεί εκ νέου όρους του μνημονίου.

Posted in: ΣΧΟΛΙΑ