>«Δε υπάρχει …απιστία» σε ερωτική περιπέτεια της συντρόφου με γυναίκα

Posted on 31 Ιανουαρίου 2011


>Οι μισοί άνδρες θα συγχωρούσαν την απιστία της συντρόφου τους, αρκεί το «τρίτο πρόσωπο» να ήταν γυναίκα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα για την απιστία. Οι γυναίκες, ωστόσο, πολύ πιο δύσκολα θα συγχωρούσαν την απιστία του συντρόφου τους, αν το «τρίτο πρόσωπο» ήταν άνδρας, προκύπτει από έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας […]


Οι ερευνητές ζήτησαν από 718 φοιτητές να σκεφτούν ότι βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση και ν’ αναλογιστούν τις αντιδράσεις τους απέναντι σε διάφορα σενάρια απιστίας.
Διαπίστωσαν ότι, συνολικά, το 50% των ανδρών μάλλον θα συνέχιζε τη σχέση του με μια γυναίκα αν τους είχε απατήσει με γυναίκα, ενώ μόλις το 22% θα συγχωρούσε την απιστία με άλλον άνδρα.

Στις γυναίκες τα αποτελέσματα ήταν, αναμενόμενα βέβαια, πιο περίπλοκα. Αν ο φίλος τους τις απατούσε με άλλη γυναίκα, το 28% απάντησαν ότι δε θα χώριζε, αλλά το 21% θα χώριζε αν τις απατούσε με άνδρα.

Η μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν αυτό τον μήνα στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences, αποφάνθηκε ότι η αντίδραση των ερωτηθέντων βασίζεται στο ένστικτο της ζήλειας. Οι άνδρες, συμπεραίνει η έκθεση, ένιωθαν να απειλούνται περισσότερο από έναν άνδρα αντίζηλο, εξαιτίας της αβεβαιότητας για την πατρότητα, ενώ έβλεπαν θετικά -και ελαφρώς υστερόβουλα- την ομοφυλοφιλική περιπέτεια της συντρόφου τους ως «μια ευκαιρία να συνευρεθούν ερωτικά με περισσότερες από μία γυναίκα ταυτόχρονα, ικανοποιώντας την βαθιά επιθυμία των ανδρών για περισσότερες συντρόφους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Advertisements
Posted in: LIFESTYLE