>«Υπήρχε ειδικός λογαριασμός από τον οποίο ο λογιστής του Μπερλουσκόνι πλήρωνε δεκάδες καλλονές», αποκαλύπτει ο τύπος

Posted on 1 Φεβρουαρίου 2011


>Η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα γράφει σήμερα ότι οι εισαγγελείς του Μιλάνου εντόπισαν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φέρεται να πλήρωνε δεκάδες καλλονές που συμμετείχαν στα πάρτι του. Η εφημερίδα της Ρώμης σημειώνει ότι «ο λογαριασμός ανήκει στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena, και ότι η περιφερειακή σύμβουλος, Νικόλ Μινέττι, έλαβε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, υπό την μορφή εμβασμάτων» […]


Ο ιταλικός Τύπος προσθέτει επίσης ότι εκτός από το όνομα της Μινέττι ( η οποία κατηγορείται για προαγωγή της πορνείας) υπάρχουν και δεκάδες άλλα, με «χρηματικές ενισχύσεις» που κυμαίνονται από πέντε μέχρι και δέκα χιλιάδες ευρώ έκαστη. Νέα αποδεικτικά στοιχεία, που θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν τους δικαστικούς να πετύχουν την έγκριση της «κατεπείγουσας διαδικασίας», σε ότι αφορά την υπόθεση «Ρούμπι Καρίμα», με έναρξη της δίκης μέσα στις επόμενες εξήντα ημέρες.

Δημοσιεύονται ακόμη νέες λεπτομέρειες από την ανάκριση της εικοσιεξάχρονης Νικόλ Μινέττι, την περασμένη Κυριακή, στην εισαγγελία του Μιλάνου. Η σύμβουλος του κεντροδεξιού «Οίκου της Ελευθερίας» φέρεται να δήλωσε ότι μετά τον χωρισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον Βερόνικα Λάριο- δηλαδή τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες- είχε σταθερή σχέση με τον «Καβαλιέρε». Μια κατάθεση που θα μπορούσε να στηρίξει την θεωρία του ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «τα πάρτι στην βίλα του Άρκορε ήταν απόλυτα αθώα, από την στιγμή που πολύ συχνά, παραβρέθηκε και μια κυρία με την οποία είχα στενότατο δεσμό».

Την ερχόμενη Πέμπτη, η βουλή της Ρώμης θα πρέπει να ψηφίσει σχετικά με το αίτημα των εισαγγελέων να μπορέσουν να διατάξουν έφοδο στα γραφεία του λογιστή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το κεντροδεξιό κόμμα του «μίστερ τιβί» και η Λέγκα του Βορρά, πρόκειται να εκφρασθούν αρνητικά, αλλά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αβέβαιο.

Πηγές της εισαγγελίας της ιταλικής συμπρωτεύουσας ανέφεραν ότι εκτός από τις εξακόσιες σελίδες με ντοκουμέντα, τραπεζικά εμβάσματα και τηλεφωνικούς διαλόγους που οι δικαστικοί απέστειλαν στο κοινοβούλιο, υπάρχουν τουλάχιστο άλλα τόσα «ντοσιέ», με ανακρίσεις και αποδείξεις αδιάκοπης ροής σοβαρών χρηματικών ποσών.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, πολλά θα κριθούν, πάντα, την ερχόμενη Πέμπτη: η αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου, καλείται να δώσει «πράσινο φως», στην μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, που θα βασίζεται σε νέο, ομοσπονδιακό μοντέλο. Σε σύνολο τριάντα μελών της επιτροπής, η κυβέρνηση, έχει εξασφαλίσει, έως τώρα, δεκατέσσερις ψήφους. Όλα θα εξαρτηθούν από την στάση δυο αναποφάσιστων εθνοπατέρων. Η Λέγκα του Βορρά, ανακοίνωσε ήδη ότι αν, τελικώς, δεν εγκριθεί η ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση (που εξασφαλίζει μεγαλύτερη οικονομική αυτονομία στον πλούσιο ιταλικό Βορρά) οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα αποτελέσουν μονόδρομο.

Advertisements
Posted in: ΚΟΣΜΟΣ