>Απάντηση στην «Επιστολή μιας …"δυστυχισμένης φοιτήτριας" του ΤΕΙ Λαμίας !!!»

Posted on 1 Φεβρουαρίου 2011


>Αξιότιμη φοιτήτρια των ΤΕΙ Λαμίας,
Στα ΤΕΙ δεν σπουδάσαμε για να έχουμε άποψη του τι γίνεται σ’ αυτά τα Ιδρύματα και πόσο καλό ή κακό είναι το εκπαιδευτικό τους έργο. Αυτό όμως που σκανδαλίζει είναι η ποιότητα του κειμένου: ανορθόγραφο, ασύντακτο και χωρίς τόνους […]


Θα μου πείτε: «αυτό σε καίει; ή ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας είναι μπάχαλο;» Σαφώς και το δεύτερο. Άλλωστε, ως φορολογούμενοι, οφείλουμε να απαιτούμε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας να βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής.

Ποια είναι όμως η αρχική υποχρέωση ενός/μίας διαμαρτυρόμενου/ης φοιτητή/τριας; Να σέβεται τον αποδέκτη της διαμαρτυρίας του/της. Και η ποιότητα του κειμένου που διαβάσαμε δείχνει πλήρη ασέβεια! Ακόμα κι αν τα ΤΕΙ της Λαμίας δουλεύουν ακόμα με MS-DOS, θα μπορούσε να διατυπωθεί ορθογραφημένα και ορθά συντασσόμενο.

Αν το κείμενο που διαβάσαμε αντιπροσωπεύει τις ακαδημαϊκές και γενικές τους γνώσεις, τότε οι φοιτητές θα πρέπει να ξαναπεράσουν από το Γυμνάσιο και το Λύκειο, γιατί καλά να ξέρεις να γράφεις σε Javascript και HTML, αλλά το να γνωρίζεις και να γράφεις σωστά τη γλώσσα της πατρίδας σου είναι πρωταρχικό. Αν μη τι άλλο, δείχνει σεβασμό στον αποδέκτη της διαμαρτυρίας σου.

Με εκτίμηση
Αναγνώστης των αναρτήσεων του LamiaNews