>Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αμφίκλειας-Ελάτειας για το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς νερό τα χωριά του δήμου

Posted on 1 Φεβρουαρίου 2011


>Είναι εξαιρετικά θλιβερό ότι συζητάμε σήμερα το ενδεχόμενο να μείνει ένα μεγάλο μέρους του Δήμου μας χωρίς νερό εξαιτίας χρεών προς την ΔΕΗ. Το γεγονός αυτό φέρνει στην επιφάνεια δύο πράγματα:
1) Η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ που φτιάχτηκε με τον ιδρώτα του λαού δεν υποχωρεί μπροστά στην απώλεια κερδών και απειλεί με διακοπή παροχής ρεύματος αδιαφορώντας αν θα μείνουν χωρίς νερό οι κάτοικοι του Δήμου μας […]


2) Η ουσιαστική ανάγκη του λαού της περιοχής για νερό έρχεται σε αντίθεση με την λογική που μέχρι τώρα αντιμετωπίζουν το ζήτημα οι Δημοτικές Αρχές, δηλαδή το νερό ως εμπόρευμα αντικείμενο αγοραπωλησίας. Η ύπαρξη επιχείρησης όπως είναι η ΔΕΥΑΕΤ μαρτυρά ότι το νερό μετατρέπεται σε εμπόρευμα κι ο λαός είναι υποχρεωμένος να πληρώνει την χρήση του.
Αυτό ακριβώς το γεγονός έρχεται σε αντίθεση με την πανθομολογούμενη πεποίθηση του λαού της περιοχής ότι το νερό είναι φυσικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν.
Τα ζητήματα διαχείρισης της ΔΕΥΑΕΤ, οι αστοχίες ή οι ολιγωρίες είναι δευτερεύουσας σημασίας απ’ την στιγμή που στις συνειδήσεις του λαού δεν νομιμοποιείται η ύπαρξη και λειτουργία της επιχείρησης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμφίκλειας- Ελάτειας και προεκλογικά και σήμερα φέρνει στο προσκήνιο την πρόταση που έχει καταθέσει για νερό φτηνό, υγιεινό και σε επάρκεια, που η διαχείριση του θα είναι αποκλειστικά ευθύνη Υπηρεσίας του Δήμου και όχι επιχείρησης που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Άμεσα θα πρέπει να πάρουμε όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει διακοπή ρεύματος που θα προκαλέσει την έλλειψη ύδρευσης με σοβαρές συνέπειες για όλους μας.
Να καλυφθεί το κόστος λειτουργίας των αντλιοστασίων με κρατική δαπάνη , χωρίς επιβάρυνση των δημοτών αφού γι αυτό έχουμε πληρώσει μέσω της υπέρογκης φορολογίας.
Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΕΤ να περάσουν με μόνιμη σχέση εργασίας στο Δήμο.
Να συγκληθεί ΔΣ όπου θα συζητηθεί το θέμα συνολικά έχοντας στο κέντρο της προσοχής μας την ικανοποίηση των υδρευτικών αλλά και των αρδευτικών αναγκών μας χωρίς λογικές εμπορευματοποίησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να θέσει προ των ευθυνών τους εκείνους που απ’ την μια πλευρά είναι θιασώτες της επιχειρηματικής δράσης ακόμα και στο φυσικό αγαθό όπως είναι το νερό, κι απ’ την άλλη πλευρά χρησιμοποιούν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για μικροπολιτικά οφέλη.
Τέλος ο Δήμος Αμφίκλειας Ελάτειας οφείλει να προασπίσει την απρόσκοπτη ύδρευση σε κάθε νοικοκυριό, αυτό επιτάσσει η κοινή λογική και οι καθημερινές ανάγκες μας.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Αμφίκλειας Ελάτειας
Νίκος Κεφάλας
Δημοτικός Σύμβουλος

Advertisements