>Η "Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία" για την Υγεία. Εξόρμηση την Τετάρτη στο Νοσοκομείο Λαμίας

Posted on 1 Φεβρουαρίου 2011


>Ζούμε στο έτος 2011, μέσα την κρίση και μετά την υπογραφή των Μνημονίων από την κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ζούμε σε μια περίοδο όπου προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες […]


Για να αποπληρώσουμε ένα χρέος το οποίο υπάρχει χωρίς να μας εξηγήσουν πως και γιατί προέκυψε. Ζούμε μία τρομερή επίθεση σε βασικά μας δικαιώματα, με συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και με θυσίες του ελληνικού λαού. Λαμβάνονται μέτρα που μόνο απολυταρχικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Ζούμε σε μία εποχή που πρέπει να πληρώνουμε για τα πάντα, ακόμα και αν το Ελληνικό Σύνταγμα (αρθρα 5 και 21§3), η κολώνα του Ελληνικού Κράτους προβλέπει ότι υπάρχουν δημόσια δωρεάν αγαθά.

Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την υγεία. Ίσως το πιο βασικό αγαθό του ανθρώπου. Μας λένε ότι για να μπεις στο νοσοκομείο πρέπει να πληρώσεις χαράτσι 5 ευρώ, ποσό το οποίο προβλέπεται να αυξηθεί.

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Η υγεία πρέπει να διασφαλίζεται και να παρέχεται σε όλους δωρεάν.

Η «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία», αντιτασσόμενη σ’ αυτό το μέτρο, θα πραγματοποιήσει εξόρμηση αύριο, Τετάρτη 02/02/2011 στις 8:15 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
Σας καλούμε όλους στηρίξετε τις ενέργειές μας για δωρεάν δημόσια υγεία και δωρεάν δημόσια νοσοκομεία.

Advertisements