>Υπό κατάληψη το Υγείας – Δηλώσεις του βουλευτή Θανάση Γιαννόπουλου

Posted on 1 Φεβρουαρίου 2011


>Σκληρά λόγια για τους γιατρούς που παραμένουν στο υπουργείο ζητώντας την απόσυρση του ν/σ με τις αλλαγές στο ΕΣΥ, από τον Α. Λοβέρδο. «Δεν μπορείς να λες σε έναν υπουργό «πάρε πίσω το νομοσχέδιο όταν έχει προηγηθεί διάλογος», ανέφερε.
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «ο διάλογος είναι το βασικό εργαλείο» στο χειρισμό των αντιδράσεων και ότι υπάρχουν περιθώρια διαλόγου τόσο με τους γιατρούς, όσο και για τους φαρμακοποιούς […]


«Έβαλαν ως προϋπόθεση να αποσύρουμε το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η Βουλή εδώ και μία εβδομάδα και που οδεύει προς την Ολομέλεια. Δεν το χαρακτηρίζω εγώ, χαρακτηρίζει αυτούς που το ζητούν» τόνισε.

Ένταση και τραυματισμός
Σημειώνεται ότι ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο, όταν οι γιατροί που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά του νομοσχεδίου των αλλαγών στην Υγεία, βρήκαν μπροστά τους άνδρες των ΜΑΤ.
Υπήρξαν διαπληκτισμοί και συγκρούσεις κατά τις οποίες τραυματίστηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά.
Η κ. Ανεμοδουρά τραυματίστηκε στο κεφάλι και παραμένει στην καρδιολογική κλινική του «Ερυθρού Σταυρού» καθώς ένιωσε δυσφορία. Η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. Οι γιατροί παραμένουν στο κτίριο του υπουργείου μέχρι να συναντηθούν με τον υπουργό.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ – νοσοκομειακοί γιατροί – καταγγέλλει την «απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων».
«Ο υπουργός Υγείας αντί να αποδεχθεί το διάλογο με τους γιατρούς κατέβασε τα ρολά του υπουργείου και έφερε τα ΜΑΤ» αναφέρει ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Δηλώσεις του Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. Θανάση Γιαννόπουλου
Είναι γενικός ο κανόνας ότι η αλαζονική συμπεριφορά οδηγεί αργά ή
γρήγορα σε αδιέξοδα. Αυτό όποιος το ξεχνά το αντιλαμβάνεται μόνο όταν είναι πλέον αργά. Το Υπουργείο Υγείας από μήνες με σύστημα και προκλητική τακτική, αρνείται να βλέπει τους εκπροσώπους του ιατρικού σώματος.
Εμφανίζονται οι «κυβερνητικοί» ευκολότατα στο γυαλί και εξαφανίζονται όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν ενδιαφερόμενους φορείς. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο όταν οι φορείς εκπροσωπούν επαγγελματικά σώματα που από παράδοση κινούνται με ευπρέπεια, ήθος, κοσμιότητα και με αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης, δεν κάνουν καταλήψεις, διαδηλώσεις και αφισοκολλήσεις.
Ο κ. Υπουργός οφείλει έστω και τη 12η να δεχθεί και να ακούσει τα Προεδρεία των επιστημονικών φορέων και ευλαβώς να ενσκήψει στα προβλήματα υγείας του ελληνικού λαού.

Επίσκεψη Γιαννόπουλου στην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου
Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος επισκέφθηκε την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κα. Βαρβάρα Ανεμοδουρά, στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός στο οποίο νοσηλεύεται λόγω του τραυματισμού της κατά την επίσκεψη διαμαρτυρίας των Ιατρικών Συλλόγων στο κτίριο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας της.


με πληρ. από ΑΠΕ-ΜΠΕ, nooz.gr
Advertisements
Posted in: ΕΛΛΑΔΑ