>Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς

Posted on 2 Φεβρουαρίου 2011


>Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά.
Συγκεκριμένα για σήμερα Τετάρτη προβλέπονται από αργά το απόγευμα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο (κυρίως τη νότια), την περιοχή των Κυθήρων και πιθανώς πρόσκαιρα τη δυτική Στερεά […]


Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι στο νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 8 με 9 μποφόρ.

Πρόγνωση για Πέμπτη 3-2-2011
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις δυτικές Κυκλάδες, βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια (κυρίως τη νότια), τις υπόλοιπες Κυκλάδες και την υπόλοιπη Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα).

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και πρόσκαιρα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της ηπείρου.
Από το βράδυ θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων στα ανατολικά που θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή 4-2-2011
Από τις πρωινές κιόλας ώρες οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Οι χιονοπτώσεις γρήγορα θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς – Ευβοίας, ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης.
Από το μεσημέρι προβλέπεται βαθμιαία εξασθένηση των θυελλωδών ανεμών.

Advertisements
Posted in: ΚΑΙΡΟΣ