>Οι διαδηλωτές στο κέντρο του Καΐρου ζήτησαν και πάλι την άμεση αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, μετά την τηλεοπτική του ομιλία.

Posted on 2 Φεβρουαρίου 2011


>Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Καΐρου απόψε ζήτησαν και πάλι την άμεση αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ μετά την τηλεοπτική του ομιλία στην οποία ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις προεδρικές εκλογές το Σεπτέμβριο […]


Ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, αντικείμενο μιας έντονης λαϊκής διαμαρτυρίας, δήλωσε την Τρίτη το βράδυ σε τηλεοπτικό του διάγγελμά ότι θα παραμείνει αρχηγός του κράτους μέχρι τις προεδρικές εκλογές το Σεπτέμβριο, αλλά δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του.

«Φεύγα! Φεύγα!» φώναζαν χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αφότου ενημερώθηκαν για την ομιλία του προέδρου.

«Ο πρόεδρος είναι πολύ πεισματάρης, αλλά εμείς είμαστε πιο πεισματάρηδες από εκείνον. Εμείς δεν θα φύγουμε από την πλατεία Ταχρίρ (της Απελευθέρωσης), το επίκεντρο της κινητοποίησης», δήλωσε ένας επικεφαλής της διαδήλωσης με ένα τηλεβόα.

«Εγώ, θα μείνω εδώ για όσο δεν θα εγκαταλείπει την εξουσία», τόνισε ο Αμπού ελ-Ελα, ένας άλλος διαδηλωτής.

Posted in: ΚΟΣΜΟΣ