>Από τη Λαμία μέχρι το Δρούγο 3 ώρες και 15 λεπτά

Posted on 4 Φεβρουαρίου 2011


>Φεύγει από τη Λαμία οπλισμένος με πολύ κουράγιο, υπομονή και βεβαίως καινούργια λάστιχα, αλυσίδες και διάθεση να τις περάσει πολύ γρήγορα. Αυτά που είδε όμως στη διαδρομή δεν περιγράφονται. Από το Νοσοκομείο (πρώην Σανατόριο), έφυγε 10 λεπτά πριν από τις 9. Στο Δρούγο (Θαυμακός, συνολικά περ. 40 χλμ.), έφτασε 12.05. Τον ενημέρωσαν καθώς έφευγε ότι θα περάσει μόνο με αλυσίδες […]


Λίγα χιλιόμετρα, μετά τον υποχρεώνουν οι αστυνομικοί να τις βάλει. Στο δρόμο μέχρι το Καλαμάκι βρήκε δύο εκχιονιστικά που επέστρεφαν προς τη Λαμία. Μπορεί να πήγαινε σιγά μέχρις εκεί όμως δεν είχε δει μπροστά του τον εφιάλτη. Άλλο ένα εκχιονιστικό το συνάντησε στο πρατήριο μετά την διασταύρωση για Καλαμάκι.
Έδειχνε κάτι να συντηρεί κάτι να επισκευάζει. Όμως εφιάλτης δεν τελειώνει με τίποτα. Σιγά σιγά έφαγε και τον «καμπίσιο» τον δρόμο. Νόμισε πως τελείωσε. Όμως τα δύσκολα άρχιζαν μετά το Δομοκό.
Δεν ήταν μόνο το κομβόι ούτε βέβαια και ο ρυθμός χελώνας. Ήταν και τα δύο και ακόμη επιπλέον μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης σε εκείνο το κομμάτι.
«Είχαν ρίξει όλο το βάρος μέχρι στην περιοχή του Δομοκού και από εκεί και μετά… τίποτα» λέει ο ίδιος. Σκέτος εφιάλτης να διανύσει τα λίγα χιλιόμετρα μεχρι το Δρούγο. 1 ώρα και 30 λεπτά ο χρόνος που χρειάστηκε.
«Καλύτερα να πήγαινα με τα πόδια» έλεγε και ξανάλεγε καθώς έφτασε στο Ν. Μοναστήρι. Ενδιάμεσα επικοινωνούσε και με τους αρμόδιους για να τους λέει τι ακριβώς γίνεται στο διάβα του. Ίσως ξεχάστηκαν ότι ο άνθρωπος ζούσε το δικό του εφιάλτη και συνέχιζαν να τον διαβεβαιώνουν ότι η κυκλοφορία γίνεται κανονικά αλλά «μόνο με αλυσίδες».
Όταν έφτασε στον τόπο του έσπευσε να απονείμει τον πενταδάκτυλο εκεί που ανήκει και σε μας να πει τον πόνο του.

το διαβάσαμε στο sterea.gr
Advertisements
Posted in: ΣΧΟΛΙΑ