>Δίκη Κεντέρη – Θάνου: Κατάθεση του ιατροδικαστή Φ.Κουτσάφτη

Posted on 4 Φεβρουαρίου 2011


>Αβέβαιος για το αν υπήρξε ή όχι τροχαίο εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής κ. Φίλιππος Κουτσάφτης στην κατάθεσή του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώπιον του οποίου δικάζονται οι ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, για την υπόθεση του δηλωθέντος ατυχήματος λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 […]


Ο κ. Κουτσάφτης, ο οποίος κλήθηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης, είχε εξετάσει τους δύο αθλητές λίγες ημέρες μετά το ατύχημα και είχε συντάξει ιατροδικαστική έκθεση για την υπόθεση.

Ο μάρτυρας επανέλαβε το συμπέρασμα του ότι δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει ούτε όμως και να αποκλείσει την ύπαρξη τροχαίου.

Αναφερόμενος στην διάγνωση των γιατρών του ΚΑΤ περί κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων των δύο αθλητών, την ύπαρξη των οποίων δεν είχε δεχθεί στην έκθεση του, ο κ. Κουτσάφτης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είναι σύνηθες να αναφέρουν οι γιατροί τέτοιου είδους κακώσεις, χωρίς να εμφανίζονται εξωτερικά κατάγματα, λέγοντας «για εμένα, κακώς το κάνουν αυτό, αλλά το κάνουν όλοι οι κλινικοί γιατροί ανεξαιρέτως».
Η δίκη συνεχίζεται.

Τζ. Βινιεράτου