>Η Αθήνα στην προτελευταία θέση του ενδιαφέροντος για επενδύσεις σε ακίνητα μεταξύ 27 ευρωπαϊκών πόλεων

Posted on 4 Φεβρουαρίου 2011


>Η Αθήνα κατατάχθηκε στην προτελευταία θέση μεταξύ 27 ευρωπαϊκών πόλεων όσον αφορά το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων από επαγγελματίες του real estate, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας PricewaterhouseCoopers (PwC) που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg […]


Η έρευνα, που έγινε σε 600 επαγγελματίες που ασχολούνται με την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, έδειξε στην πρώτη θέση την Κωνσταντινούπολη και στην τελευταία θέση το Δουβλίνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χαμηλή κατάταξη της Αθήνας και του Δουβλίνου αντανακλά τις ανησυχίες των επαγγελματιών του real estate για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας και την Ιρλανδίας. Αντίστοιχα, η ανάδειξη της Κωνσταντινούπολης στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος αντανακλά την ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη της οικονομίας της Τουρκίας – ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 5,5% στο τρίτο τρίμηνο του 2011- σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η ισχυρή ανάπτυξη προσφέρει ευκαιρίες από την αναμενόμενη αύξηση των ενοικίων και των αξιών των ακινήτων. «Η Κωνσταντινούπολη είναι μία από τις λίγες αγορές που οι επενδυτές πιστεύουν περισσότερο στην πόλη παρά στη δική τους δεξιότητα καλύτερων επενδύσεων στο real estate», σύμφωνα με την PwC.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Λονδίνο και στην τρίτη το Μόναχο, ενώ μέσα στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται άλλες τρεις γερμανικές πόλεις – η Φρανκφούρτη, το Βερολίνο και το Αμβούργο. Σύμφωνα με την έρευνα, η βιομηχανία του real estate εξακολουθεί να πλήττεται σε όλη την Ευρώπη, λόγω των δυσκολιών απόκτησης δανείων για την αναχρηματοδότηση χρέους ή για τη χρηματοδότηση νέων έργων, ενώ οι επενδύσεις γίνονται στα καλύτερα ποιοτικά κτίρια σε πόλεις, όπου η ζήτηση αναμένεται ότι θα αυξήσει τα ενοίκια.

Posted in: ΕΛΛΑΔΑ